Slik sminker du deg i varmen.
© Anniken Jørgensen

Slik sminker du deg i varmen

Når fuktigheten er på det høyeste, og solen steker, er det lurt å gjøre noen endringer i sminkerutinen. Her er 5 tips!

11. juli 2018 av Charlotte Sørvald

Vi elsker sommeren, og vil helst at den aldri skal ta slutt! Det er ikke mye å klage på når det er varmt og godt ute, MEN det er noen ting som kan bli litt...utfordrende? I tillegg til at håret fort kan bli litt fett i varmen, og huden fort brent i solen, så er sminken et kapittel for seg selv. Varmen og den fuktige luften (både her hjemme og i utlandet) gjør at sminken fort renner bort. Heldigvis finnes det noen triks som redder deg når du er på ditt aller varmeste. 

Les også: Slik beholder du brunfargen.

Det aller beste er kanskje å gå kjøre helt sminkefritt på sommeren, men det er jo fint (og muligens nødvendig) å freshe seg opp litt av og til også! Om du skal på festival, sommerfest, bytur, eller rett og slett bare ønsker å tilføre huden litt ekstra glød i varmen, har vi funnet noen gode tips til deg! 

Sminke i varmen.
© Anniken Jørgensen

Sminketips i varmen:

Vannfast 

Det er virkelig ingenting verre enn rennende mascara på stranden (blandet med solkrem...). Skal du på stranden eller ut i stekende sol, og føler for å bruke litt sminke, kan det være en god idé å bytte ut den vanlige mascaraen med en som er vannfast. Dette gjelder også concealer og eyeliner. 

OBS: Vi vet at det kan være vanskelig å fjerne vannfast mascara med vanlig sminkefjerner, så bytt den ut med en som er tilpasset øynene – for eksempel denne! 

Bronzer 

Glem tunge og oljete foundations, og kjør heller på med MASSE glød! Dekk til urenheter med en lett concealer, og tilfør heller huden ekstra brunfarge og shimmer med en bronzer. Slik påfører du solpudder på riktig måte. 

Trenger du tips til hvordan du skal få den ultimate sommerlooken? Lær av Hailey Baldwin HER. 

Beaty Blender 

Hvis du allikevel må bruke en foundation eller farget dagkrem, spray litt ansiktsvann (kildevann) på en Beauty Blender slik at den blir litt fuktet. Når du så påfører sminke med blenderen, vil det føles avkjølende og eventuell rødhet vil kunne dempes.

Trenger du tips til de beste kildevannsprayene? Her er våre favoritter.  

Sminke i varmen.

Beauty Blender, kr 219. 

© Produsenten

Blotting Paper 

Når svetten renner, er det ikke en god idé å bruke pudder for å matte ned ansiktet! Vi vet alle hvor kakete og ekkelt det blir... Ha en liten beholder med blotting-papir i vesken, og bruk ved behov. Det matter ned oljete partier i ansiktet, og matter ned huden – virkelig et must-have produkt i sommervarmen. 

Illuminator 

Legg litt "illuminating highlighter" på stedene der solen treffer ansiktet (pannen, nesa, kinnbeina, på undersiden av øyebrynene) for å forsterke den naturlige gløden fra solen! På denne måten tilfører du huden det lille ekstra, uten å smøre inn huden med masse foundation. 

Tips: kombiner solpudder og illuminator med dette produktet fra Lancôme.

Sminke i varmen.

Highlighter fra NYX, kr 229. 

© Produsenten
Sminke i varmen.
© Anniken Jørgensen

Følg @stylistano på Facebook og Instagram!

NYHETSBREV