© Getty Images, produsentene

Slik sminker du din øyeform

Sminke til din øyeform

29. september 2015 av Julie Marlen Engel Jenssen Leirvåg

Alle har forskjellig form på øynene og alt ser dessverre ikke like bra ut på alle. Derfor er det lurt å finne ut hvilken form du har på øynene dine og lær deg triksene for å få de til å "poppe". 

Les også:

Siste ukesvinner i Stylista Beauty Talent

Øyne som går nedover på sidene, mandelformede, små, store, smale eller øyne med tunge øyelokk? Til Grazia forteller MACs senior artist Debbie Finnegan hvordan du skal sminke din øyeform.

– Her er triksene du må kunne:

Øyne som går nedover på sidene: 

Trikset er å åpne øyet og få det til å se rundere ut enn det er. Det gjør du enkelt med en øyenskygge i en naturlig bruntone. Legg den på øyelokket og oppover på sidene i en spiss. Legg en sort kajal fra midten av øyelokket og i en spiss på enden. Litt "cateye". Dus ut skyggen og kajalen for å få en litt mykere look. Bruk vippetang og to lag mascara for å åpne øynene maksimalt. 

L'Oréal Color Riche La Palette Nude Beige 199,- //  Maybelline Expression Kajal Black 89,-

Mandelformede øyne: 

Perfekt for våtliner i en liten "englevinge" på enden. Legg en god, sort våtliner i en tynn strek langs hele øyelokket og avslutt med en liten bue på enden. Et tips til å få en jevn linje, er å ikke lage den i ett strekk, men å lage små streker langs vippekanten tett i tett med flere små bevegelser. For å få et ekstra våkent blikk; legg litt hvit skygge innerst i øyekroken og under øyenbrynet. 

L’Oréal Superliner Grey Perfect Slim 129,- // L'Oréal Color Riche Mono Eyeshadow 109,-

Små øyne

For å få de til å se så store ut som mulig, er trikset å ha en lysere øyensygge inne ved øyekroken og gradvis gå til en mørkere skygge utover øyelokket. For å få øynene til å se enda større ut, kan du legge en metallisk øyenskygge eller eyeliner i øyekroken. 

Max Factor Smokey Eye Drama Kit, 01 Opulent Nudes 155,- // GOSH Xtreme Gel Eye Liner 109.-

Store øyne

Perfekt for den sotede looken som er så hot i høst. Og du trenger ikke bruke sort eller bruntoner. Lek deg med farger. Ram inn øynene med en sort kajal rundt hele. Det høres veldig dramatisk ut, men det er kult. Bruk en sminkekost eller q-tip til å duse ut kajalen litt til slutt. 

Max Factor Smokey Eye Drama Kit, 06 Azzure Allure 155,- // Max Factor Kohl Pencil 109,-

Tunge øyelokk

Og da mener vi ikke sånne som bestemoren din har av naturlige årsaker. Mange er født med litt tyngre øyelokk og en ting man burde tenke på da er at det ikke er like lett med våtliner fordi den ikke alltid syntes like godt. Trikset er å bruke matt skygge. Og ekspertene fraråder å bruke øyenskygge med mye shimmer og glitter da dette vil framheve de tunge øyelokkene. 

Isadora Light and Shade Matte Eye Shadow, 85 Fresco Beige 139,- // Isadora Light and Shade Matte Eye Shadow, 84 Sandy Beach 139,-

Smale øyne

Dette er øyne hvor man ikke ser mye av øyelokket og da er trikset å bruke en sort kajal langs hele vippekanten. Bruk en pensel eller fingertuppen til å gni kajalen litt oppover øyelokket og bruk en mørk øyenskygge på resten av lokket, men pass på at den ikke blir for hard. Hele øyelokket skal jo ikke være helt kullsort. 

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold