© Getty Images, bloggerne

Slik vasker du alt i sminkepungen

Rengjør sminkepungen din

29. juni 2017 av Kristine Bruerberg Karlsen

Visste du at sminkebørstene dine kan gi deg kviser hvis du ikke vasker dem ofte nok? Eller at man kan fjerne støvet som samler seg i viften på hårføneren med en tannbørste? Slapp av - vi visste det ikke, vi heller. Derfor har vi samlet 14 punkter som kan hjelpe deg til en bakteriefri sminkepung. - You're welcome!

VEIEN TIL RENE OG PENE SKJØNNHETSPRODUKTER: 


1. Sminkepungen

Vask innsiden av sminkepungen fri for produktrester og kliss ved å bruke en våtserviett. Hvis du har en sminkepung av stoff - vreng den, og kast den i vaskemaskinen med de mørke klærne dine.

2. Vippetangen

Bruk en lighter og brenn bort gamle mascararester og bakterier.

3. Leppestiften

Legg leppestiften i fryseren (uten lokk) over natten for å drepe bakterier, eller bruk en antibakteriell serviett for å rense den.

4. Falske vipper

Bruk isopropylalkohol (fåes kjøpt på apoteket) og en engangs-mascarabørste for å fjerne gammelt lim fra falske øyenvipper.

5. Pudder

Hell ren alkohol i en liten sprayflaske, og spray alle pressede pudder-produkter du har for å desinfisere dem.

6. Barberhøvelen

Bruk en bomullspad og ren alkohol for å desinfisere barberhøvelen din. Dette bør gjøres minst én gang i måneden.

7. Sminkebørstene

Bland litt såpe og olivenolje i en skål, og dypp og snurr børstene i blandingen. Vask og skyll dem grundig, og press ut vannet. Legg børsten til tørking med skaftet høyere enn børstehårene slik at vannen ikke renner ned og ødelegger limet.

8. Make up-svampene

Vask foundation- svampen din minst én gang i uken med fast eller flytende såpe for å holde den bakteriefri. Dypp den i vann, deretter i såpe og vask den for hånd ved å gni på foundation- flekkene. Skyll den godt i vann og la den tørke før du bruker den igjen.

9. Eyeliner-spisseren

Hvis du bruker en blyantspisser til å spisse eyelineren din bør denne vaskes hver måned. Bruk enten en sminkeserviett eller en q-tip med alkohol eller antibac på for å fjerne fargerester.

10. Metallredskaper

Neglklipper, neglsaks, neglfil - alt av metallredskaper bør rengjøres hver måned for å unngå infeksjoner. Bruk en q-tip med antibac eller alkohol, og rengjør dem enkelt.

11. Badeskrubb (loofah)

Det kan være greit at svampen du bruker for å bli ren, er ren. Det enkleste er å kaste den i vaskemaskinen med de andre klærne dine, men ikke ha den i tørketrommelen. (Da smelter den!) Du kan også vaske den i et vannbad med litt klor - la den ligge i vannet i 5 minutter før du skyller.

12. Hårføneren

Bruk en gammel tannbørste for å fjerne støvet bakerst i hårføneren - bare fjern beskyttelsen (plastikkgitteret) først! Se full beskrivelse av hvordan du gjør det her.

13. Hårbørsten

Fjern hår som sitter fast i hårbørsten med en penn eller lignende, og deretter gå over med en saks for å klippe og løsne resten.

14. Rettetangen og krølltangen

Fjern gamle hårproduktrester fra metallverktøy ved å bruke stålull uten såpe. Skrubb i rundt fem minutter, og rettetangen/krølltangen vil være god som ny!

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!
VI ER OGSÅ PÅ SNAPCHAT; STYLISTANO

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM

VI ER OGSÅ PÅ SNAPCHAT; STYLISTANO


NYHETSBREV