© Produsentene

Slik velger du riktig børste til foundation

Foundationbørste-guide

26. april 2017 av Julie Marlen Engel Jenssen Leirvåg

Det finnes så mange forskjellige koster, børster og svamper til foundation at hjelp! Hva er det best å påføre foundation med egentlig?

– Kabuki, bufingkost, duofiberkost, skråkost, beauty blender, rund svamp, stor svamp, flat svamp, dome-kost, eller bare rett og slett bruke fingrene?

Det finnes nesten like mange påføringsverktøy til foundation, som det finnes typer foundation. Og det er der litt av svaret ligger: du bør velge foundationbørste eller foundationkost etter hvilken type foundation du foretrekker, men også tenke på hvilken dekningsgrad du vil oppnå.

De forskjellige kostene, børstene og svampene påfører foundation på forskjellige måter og gir forskjellige resultater.

Derfor har vi laget en foundationbørste-guide som forteller deg hvor god dekkevne de forskjellige verktøyene har og hvilken type foundation du bør bruke de til. 

Foundationbørste-guide

 

Flat foundationbørste

Urban Decay Flat Optical Blurring Brush, 305,-

Brukes til: Flytende foundation

Dekker: GODT!

Denne typen foundationbørste kjenner de fleste av oss til. Busten er flat, tett og myk. 
På samme måte som den skrå børsten, starter du midt i ansiktet og jobber deg utover med denne. Den dekker godt, men det kan være litt vrient å få til et perfekt resultat, så øv! 

Rund foundationkost

Guerlain Lingerie De Peau Foundation Brush. 465,-

Brukes til: Flytendde foundation

Dekker: Medium til godt

Dette er en av våre favoritter. På samme måte som den flate kosten, starter du midt i ansiktet og jobber deg utover med sirkulære bevegelser. Den er litt enklere å bruke enn den flate og den skrå børsten og du får et jevnt og naturlig resultat. 

 

Dome brush

 


HOTmakeup Artist Brush No.1 Foundation, 165,-

 

Brukes til: Flytende eller kremfoundation
Kan også bruker til pudder

Dekker: lett

Denne typen foundationbørste er formet på samme måte som en tannbørste og gjør den enkel å håndtere. Busten er myk og veldig tett. Du påfører foundation med sirkulære bevegelser. Nesten gnir den rundt. Den kommer i mange forskjellige størrelser slik at du kan bruke en større på kinn, hake, hals og panne og en mindre børste rundt nese og øyne. 

Foundationsvamp/ beautyblender

Beautyblender Original, 199,-

 

Brukes til: Flytende foundation

Dekker: Lett 

De fleste av oss har fått med oss "beauty blender". Det er en spesiell foundationsvamp. Nå har flere merker kommet med sine varianter foundationsvamper. De er ofte formet som egg med runde flater og har en litt spiss ende. Noen har også en flatere side. Med en foundationsvamp, presser du foundationen inn i huden mer enn å gnikke og gni. 

Påfør foundation på hånda og dypp svampen i foundationen og press den mot huden i ansiktet med små, tette bevegelser.

En foundationsvamp gir et naturlig og fint resultat og er den vi synes er enklest å bruke. 


 

Silikonsvamp/ Silisponge


 

Silisponge, 94,-


 

Brukes til: Flytende foundation

Dekker: GODT!

Mange av silikonsvampene er gjennomsiktige, som gjør at du hele tiden kan se der du påfører foundation. Silikonet absorberer ikke produktet slik som en børste eller svamp, som gjør at du trenger mindre foundation og den rengjøres enkelt med såpe og vann. Du påfører foundation med sirkulære bevegelser over hele ansiktet og jobber produktet inn. Så avslutter du med "klappende" bevegelser. 

Med en silikonsvamp kan du gradvis bygge opp foundationlaget. 


KabukiNYX Pro Brush Kabuki, 188,-

Brukes til: Pudderfoundation

Dekker: godt

En Kabuki brush har små, korte og tette hår. Den kan nesten kjennes litt hard og kompakt ut. Håndtaket bruker også å være litt kraftig. Kabuki-børsten brukes ofte til løst setting-pudder, pudder, rouge, blush eller solpudder, men også til mineralpudderfoundation. Du bør velge en børste med naturlig bust og ikke syntestisk fordi resultatet vil bli jevnere og kosten vil vare lenge hvis du er flink til å rense og tørke den. 

 

Skrå foundationkost

Dior Backstage Foundation Brush Full Coverage, 485,-

Brukes til: Flytende foundation med medium til full dekkevne


Dekker: Godt

Dette er en smalere kost med lengre bust som gir en presis påføring. Det er for eksempel enkelt å påføre foundation rundt øynene og en kost du kommer lett til med rundt nesen og andre ansiktspartier som krever presisjon. Med denne typen foundationbørste starter du i midten av ansiktet og jobber deg utover. De fleste av oss trenger bedre dekning i t-sonen og mindre ut ved hårfestet. Det kan være vanskelig å få et jevnt og naturlig resultat hvis du ikke øver en del.

Kan du forskjell?

Stippling brush

Real Techniques Stippling Brush, 155,-

Brukes til: flytende foundation med lett til medium dekkevne, farget dagkrem eller BB-krem
Kan også brukes til å påføre blush i kremform eller blende ut harde kanter når du konturerer.

Dekker: Medium

Dette er en foundationbørste som har lange og fine fibre ved toppen og tykkere, mørke fibre nederst. Den lette busten fordeler foundationen jevnt og gir en "airbrushed" overflate. Du starter i midten av ansiktet og presser foundationen lett på huden. Blend ved å bruke sirkulære bevegelser lett over hele ansiktet. 

Buffing brush

The Bodyshop Buffing Foundation Brush, 179,-

Brukes til: Krem eller flytende foundation
Kan også brukes til pudder, blush og solpudder.

Dekker: Medium

Buffing-børsten er ikke så ulik Stippling-børsten, men har en litt tettere bust. Det gjør den enklere å bruke for nybegynnere. Denne gir også det lette "airbrushed" resultatet. 

 Busten på denne er også lysere i enden og det er bare de lysteste hårene som skal være i kontakt med ansiktet når du, med sirkulære bevegelser påfører foundation med lett hånd. Presser du for hardt, får du ikke det naturlige, lette resultatet. 


Du kan også bruke fingrene, men det blir litt mer gris og kan ta lengre tid, men ved bruk av fingrene får du full dekning. 

  

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM
VI ER OGSÅ PÅ SNAPCHAT; STYLISTANO

 

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold