© Karolina Maria

Sminkeekspertens tips til Halloween

Snart er det selveste Halloween og vi har spurt Halloween Queen, Karolina Maria om noen tips og triks til Halloween-festen.

24. oktober 2017 av Julie Marlen Engel Jenssen Leirvåg

Videoene til vår YouTuber Karolina Maria Griciute er sett nesten 12 millioner ganger og bare siden oktober har hun fått 100.000 nye følgere, skrev Dagbladet tidligere denne uken. Det er ingen tvil om at folk er interesserte i Halloween-sminke. 

Selve Halloween er rett rundt hjørnet, og det er på tide å planlegge kostymet og sminken. Men det er ikke så lett når man ikke vet hvordan man skal lage store falske sår i ansiktet, eller få det til å se ut som man har en blyant gjennom nesen, eller en brusboks i ansiktet. Derfor har vi spurt Karolina Maria om hennes beste tips og triks til Halloween. 

ALT TIL HALLOWEEN: SE HER!

SLIK LAGER DU FAKE BLOD

I Karolina Marias filmer på YouTube bruker hun mye forskjellig sminke og spesialeffekter for å få til den groteske og kreative makeupen. Men det må du absolutt ikke for å få til noe kult til Halloween. 

– Man kan lett få til noe stilig med ting man allerede har. En hodeskalle-look kan man, for eksempel, få til med bare eyeliner og et par øyenskygger. Og blod kan man lage med sirup og konditorfarge. Det er bare fantasien som stopper deg, forteller hun. 

Du finner masse bra inspirasjon til Halloween-sminke på internett. Bare se på Karolina Marias YouTube-kanal eller konto på Instagram. Selv finner hun inspirasjon på Pinterest, men også på YouTube-kanalen Glam&Gore – den må du sjekke ut! 

Halloween-kostymer: Her er årets beste!

HALLOWEEN-SMINKE FOR NYBEGYNNERE

Karolina Maria er ikke profesjonell maskør eller makeup-artist, men helt selvlært. 

– Jeg var helt blank når det kom til Halloween-sminke når jeg startet. Jeg startet med å kjøpe meg litt basisutstyr, som flytende lateks, blod og rødfarger. Jeg så mye på YouTube om hvordan man skulle lage forskjellige sår og øvde mye. Man finner fort ut at det ikke er så komplisert som man tror, sier hun. 

Hennes beste tips til Halloween-minke, hvis du ikke vil gå helt bananas som det grusomme flesh-monsteret hennes eller "The pressure to be perfect"-looken som gikk viralt i fjor, er å være seg selv med det lille ekstra.

– Man kan være litt skummel og fortsatt se ut som seg selv med å lage noen sår i ansiktet, kloremerker på kinnet, forlenget smil, kuttet nese, sminke halsen som om den har blitt kuttet,  eller gjøre en "half skull" der man sminker halve ansiktet som en hodeskalle, og lar resten være vanlig.

DEN BESTE HALLOWEEN-SMINKEN

Youtuberen har laget Halloween-sminke med alt fra store, åpne sår, larver i munnen, til "Day of the dead"-inspirerte skulls og en superkul tolkning av Beetlejuice med grønt hår. Og den mest populære, kan du faktisk få til selv. 

– Jeg lagde en video i fjor hvor jeg sminket en illusjon av å ha sydd igjen munnen min. Den har noen millioner views på youtube. Akkurat den Halloween-sminken er ikke så vanskelig å få til selv, så jeg tror folk liker å se ting de også kan klare, sier hun. 

Men den hun er aller mest fornøyd med selv er klovnesminken hun lagde i fjor. 

– Jeg la ganske mye arbeid i den looken og lagde til og med mine egne tenner. Så den er jeg veldig fornøyd med. Det er ofte sånn at når man har lagt mye arbeid i noe, så blir det som regel bra.

Og hva skal hun kle seg ut som på Halloween party i år? 

– I år tror jeg at jeg kommer til å gjøre noe veldig enkelt. I fjor tok jeg den helt ut og var en "Wicked Wood Fairy" med store tenner og masse blod, jeg fikk jo ikke til å spise engang. Så i år tenker jeg at jeg skal gjøre noe litt enklere. Jeg har veldig lyst å kle meg ut som en superhelt. Kanskje Spider-Man eller Wonder Woman.

Vi gleder oss i alle fall til å se! 

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold