© Janka Polliani, MichellePhan.com

Sminkekostene du faktisk trenger

Sminkekostene du trenger

26. juni 2017 av Kristine Bruerberg Karlsen

Å finne riktig sminke er vanskelig nok i seg selv, uten at man også skal vite alt om alle sminkekostene som finnes der ute. Men trenger man virkelig 20 forskjellige?

Når vi kombinerer det vi finner på skjønnhetsnettstedet SheKnows og hva make up-guru Michelle Phan skriver på bloggen sin, lærer vi ganske mye om sminkekoster. Både hvordan man vasker dem, hvordan man oppbevarer dem og ikke minst - hvilke vi egentlig trenger.

Vi har allerede skrevet om hvordan man vasker alt i sminkepungen, så den delen føler vi at vi har dekket. Vi kom også fram til at det er vanskelig å oppbevare sminkekoster feil, så vi regner med at du har gjort det noenlunde riktig. Antall koster man virkelig trenger, derimot, overrasket oss.

Vi har sett en hel haug av tutorials på Youtube hvor jentene bruker minst fem forskjellige koster bare på øyenskyggen, så vi har naturligvis bare fulgt i deres fotspor. Til slutt har vi vært så forvirret at vi ikke har brukt en eneste én. Det skal forandres!

De seks viktigste og hva du skal bruke dem til


1. Flat kost

Denne brukes vanligvis til foundation fordi den blender produktet veldig godt. En flat kost har god dekkevne, og kan minne om en malekost som skal dekke porer, kviser og andre elementer vi gjerne vil skjule.

2. Pudderkost

Denne kosten er som regel rund og fluffy, og brukes til å legge all slags pudder. Bronzer, blush og highlighter (for å ta det på godt norsk...) - bare husk å rense kostene i mellom de forskjellige produktene. Glitter fra highlighter midt i pannen er ikke særlig populært. Pudderkosten kan også brukes til å sette foundation med enten et gjennomsiktig, oljekontrollerende pudder eller et mineralpudder du bruker i hele ansiktet. Bruk den i sirkulære bevegelser for jevn dekkevne.

3. Vinklet kost

Du finner den som regel under navnet angled brush - språkrådet har vært dårlig på skjønnhetskategorien når det gjelder oversettelser. Denne fluffy og litt runde og diagonale kosten brukes til å legge pudder i ansiktet, gjerne når du konturerer. Den skjeve kanten er fantastisk til å unngå å ødelegge foundationen som ligger under, så denne kosten er kanskje din nye bestevenn.

4. Kort og fast kost

Denne har du garantert liggende fra før av; dette er nemlig standardkosten for legging av øyenskygge. Denne bruker du i hjørnet av øyet og langs lokket, og brukes mest til pudderøyenskygge. Skal du kun ha én kost til øynene, er det denne du går for.

5. Vinklet, liten kost

Kort, vinklet og helt fantastisk - denne kommer gjerne opp når man snakker om eyeliner og øyenbryn, både når det er snakk om gel og pudder. De korte hårene gir deg full kontroll når du skal legge cat eye-liner langs øyelokket, eller skal fylle brynene med korte og kjappe strøk.

6. Leppekosten

Kanskje ikke førstevalget for de fleste, men denne kosten vil gi deg et resultat du ikke ville fått uten. Den er flat og fast og gir en jevn dekkelse av farge til leppene. Start med å tegne rundt leppene med farge, og fyll deretter inn fra midten og ut til kantene.  Følg @Stylistano på Facebook og Instagram!

Pssst! Vi er på Snapchat også - stylistano :)

NYHETSBREV