De viktigste sminketrendene for 2018

Vi har snakket med makeup-artisten for Oslo Runway, Tomas Erdis. Han fortalte oss hvilke sminketrender som vil dominere i 2018.

27. januar 2018 av Charlotte Sørvald

Tomas Erdis har vært den ansvarlige makeup-artisten for Oslo Runway i år, og det er vi SÅ glad for! I samarbeid med Guerlain har han gjort klar modellene for hvert eneste show, og det har ikke akkurat vært mangel på spennende looks å se på catwalken. 

Flinke (og BLIDE) Tomas tok seg tid før den første visningen til å blant annet svare på hvilke sminketrender som blir størst i 2018. 

Quote Tomas Erdis: "Life is too short to wear boring makeup!" 

SMILE: Det er absolutt INGEN sure eller stressede miner å spore hos Tomas Erdis. Selv ikke midt i alt stresset rundt Oslo Runway. 

Glitter

Det første Tomas svarte når vi spurte om trender var GLITTER! Masse glitter!

Shimmer, glow, glitter og glam blir å se i 2018 – Yayy! Det er bare å kjøre på, jenter. Overalt! Ikke bare glitter som øyeskygge, men også shimmer og glitter i ansiktet slik som modellene under Admir Batlak-visningen. 

Tomas sier at glitter, som har vært en trend en stund allerede, kommer til å henge igjen i 2018. Det kan for mange (oss inkludert) være litt skummelt, men her er det bare å prøve seg frem forsiktig: 

"Noen ganger så handler det bare om å prøve litt. Prøv bare bittelitt på øyelokket. Det trenger ikke være skygge en gang, bare litt glitter på lokket".

Hvis du er redd for å gå "all in", så sier han at shimmer er fint fordi det er "ikke så store glitterkorn, og da er det jo bare litt naturlig friskt". 

"Tør å prøve det på", oppfordrer han. Okayy da... 

Over er et bilde fra én av de flinke makup-artistene fra Oslo Runway. Dette er looken fra Iben-visningen. Det er lagt masse glitter på utsiden av øyet – så kult (og enkelt å få til selv).   

Cara Delevingne: Her er det lagt både shimmer og glitter på den tidligere modellen. 

© Getty Images

Shimmer: Hvis du ikke ønsker mye glitter, kan du prøve med litt shimmer på øyelokket for litt av samme effekten – slik som Hailey Baldwin har gjort her. 

© Getty Images

Lepper

"Jeg føler at det er veldig mange som har gått fra øye-looken og heller fokuserer på lepper. Og det syns jeg er superspennende. Det er litt sånn Parisian chic-look". 

Lipgloss og leppestift er noe, som ifølge Tomas, blir en stor trend i år. Han sier at hvis han skulle valgt mellom mascara og leppestift, så hadde han helt klart gått for leppestift. 

"Med mascara kan du ikke gjøre det lille ekstra, men en leppestift gir farge og friskhet. Du kan ta litt i kinnene, ha det på øyelokket, leppene – det er så mye du kan gjøre med den. Bruksarealet er mye større enn mascara" I Paris er det jo nesten ikke mascara - det er alltid leppestift".

Ja, da er det bare å gjøre som en ekte parisian da... Kjør på med knæsje lepper i år og du er golden! 

Parisian: Her har Emma Watson (som hun ofte gjør) kjørt på med sterk, rød leppestift på den røde løperen. 

© Getty Images

Naturlig øyenbryn og negler

Markerte øyenbryn har lenge vært en trend, men skal vi tro eksperten blir det helt slutt på det i 2018: 

"Øyenbryn er naturlig igjen. De supermarkerte er borte – helt borte. Ingen i år (på Oslo Runway) har gått for helt sterke bryn. Vi fyller inn der det må fylles inn, ellers så er det øyebrynsgelé."

Vi er bare glad til – da er det én ting mindre å bekymre seg for i år... 

Til og med neglene sier Tomas er naturlig. Nude farger er tingen i år! 

Naturlig: Gigi Hadid er kjent for å ha naturlige, store øyebryn. 

© Getty Images

Følg @Stylistano på FACEBOOK og INSTAGRAM

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold