© Eirín Kristiansen, Annette Haga

Ukens beautytips på budsjett: Enkel neglelakk

Neglelakk du får til selv!

18. mai 2016 av Kristine Bruerberg Karlsen

Hvor mange ganger har du ikke vært innom Instagram og Pinterest og tenkt "det der hadde jeg ALDRI klart!" fordi en eller annen har postet bilde av noe superkreativt og nytt. Enten om et er DIY interiør, øyenskygge med små detaljer eller triksene for å få større lepper. Eller, som det vi skal hjelpe deg med nå, stilige negler.

Da vi skrev om vårens hotteste neglelakktrender, tok vi en kikk rundt og spurte forskjellige folk om noen enkle tips og triks vi kunne dele videre. Nå vil vi gjerne ta et skritt lengre, og gi enkle "hacks" til hvordan du kan få kule designs på neglene. Uten å bruke mye penger, bruke mye tid og du trenger heller ikke å være manikyrist på hobbybasis.

Hvordan få fine negler på 1, 2, 3!

1. Teip

Teip kan brukes til så mangt! Legg et basisgrunnlag og den fargen du vil bruke på neglene, og la det tørke. Deretter kan du klippe teip i små strimler, feste på neglene (horisontalt, vertikalt eller diagonalt - eller oppå hverandre?) og legge et nytt lag med en ny farge over. Bruk teip for å få en fransk tipp eller lag kanter med teip som krysser hverandre og danner en trekant. 

2. Løse pigmenter

Virker det umulig å finne akkurat den fargen og nyansen du vil ha? Lag den selv! Bland løse pigmenter (kan kjøpes på blant annet MAC-butikkene) og bland med klar neglelakk. Miks det sammen i en liten skål eller en skje, bland med en q-tips - vips, så har du egen neglelakk!

3. Hvit

Ingen maler en gul vegg grønn uten å starte med hvit først. Hvorfor gjør vi ikke det samme med neglelakk? Start alltid med et par lag hvit neglelakk for å få spesielt neonfarger til å virkelig poppe. Fargen kommer bedre frem, og vil se ut som den gjør på swatches-kartet i butikken.

4. Lag først - sett på etterpå

Hvis det er vanskelig å lage design på for eksempel høyrehånda, eller bare vanskelig generelt, kan man lage designet på forhånd. Finn frem en klar plastikkpose og lakker et par lag med hvit neglakk i neglenes størrelse først. Deretter bruker du fargen og designet du vil ha, og la det tørke. Sett deretter designet på neglen med enten neglelim eller klarlakk.

Følg @Stylistano på Facebook og Instagram!

Vi er også på snapchat; stylistano 

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold