adventskos
© CathInTheCity, NetteNestea, Eirín Kristiansen

10 morsomme ting å gjøre i adventstiden

Mens vi venter...

3. desember 2018 av Kristine Bruerberg Karlsen

Desember er, etter vår mening, den beste måneden i løpet av hele året. Det er noe med julestemningen, snøen, maten og forventningene (og fridagene) til den 24. og alle dagene som følger etter. 

10 ting du ikke må gjøre på julebordet!

Men noen ganger kan vi være like utålmodige som barn i adventstiden. Dagene går, men man føler liksom at man ikke kommer nærmere den store dagen.

For å minne oss selv på hva man heller bør bruke tiden på (enn å klage, altså) har vi laget en liste over det vi kan glede oss over enn så lenge. For halve greia med julen, er jo å glede seg!

10 TING DU KAN GJØRE MENS DU VENTER!

1. DIY

Husker du juleverkstedene du hadde på skolen? Ta aktiviteten et hakk videre og lag heller pynt og andre ting du faktisk kan pynte med. Sjekk Pinterest for den ultimate juleinspirasjonen, og lag for eksempel en appelsinlykthjemmelagde julegaver, en pen og funksjonell fuglemater eller en uro av snøflak.

Eller hva med hjemmelaget granola?! 

2. Strikk!

Det er ikke bare en "gammel dame"-greie å strikke; det har faktisk noe for seg. Strikk et skjerf i favorittfargene dine i et mykt garn mens du ser på en serie for å koble av. Eller spar penger ved å strikke sokkepar, votter og luer i fleng til hele vennegjengen. Har du sett den lekre kolleksjonen Hanneli har designet for Sandes garn? 

3. Eksperimentér på matfronten

Stylista-bloggeren Eirín Kristiansen laget en liste over ting hun ville gjøre i løpet av desember, og det ene punktet omhandlet en viss varm sjokoladedrikk og noen nye ingredienser. Prøv deg frem ved å lage favorittrettene dine helt fra bunn av denne måneden. Dette vil både ta opp tid frem til jul, og få tankene over på noe annet enn hva som ligger under treet i år. – Vinn vinn!

Sjekk ut måltid.no for masse deilige oppskrifter!

4. Bruk god tid på julehandelen

Det er enda god tid til julegavene skal gis bort, så bruk god tid på å planlegge og finne de perfekte julegavene til de du er glad i. Tenk etter om julegaven kommer til å bli brukt, om det er noe mottakeren enten trenger eller har lyst på og om du kan finne en gave som passer enda bedre.

5. Skriv ned høydepunktene fra 2017

Fikk du lappen? Fullførte du en vanskelig eksamen? Satt du på restaurant helt alene for første gang? Det trenger ikke være de aller største milepælene, men skriv en liste over alle de største hendelsene fra hele 2015. Gjør det til en rutine på slutten av hvert år, og sitt igjen med en kalender av høydepunkter du kan se tilbake på.

6. Nail Art - Christmas Edition

Pynt opp neglene til jul med et stilig design, mønster eller figurer. Visste du for eksempel at det er kjempelett å tegne juletrær på neglene? Sjekk DENNE videoen for tutorial!

7. Bak førjulsgaver til familien

Julebaksten kan føles seig hvis alle syv sortene kun er til en selv. Legg heller baksten i flere forskjellige kurver og gi det bort til besteforeldre, søsken og annen familie som en søt førjulsgave. 

Gå ikke glipp av Costumes julekalender!

8. Kjøp en julegave til deg selv

Favorittaktiviteten vår! Har du jobbet hardt de siste ukene? Eller virkelig ønsket deg noe skikkelig lenge? Kjøp en julegave til deg selv - ingen er like glad i deg eller setter pris på deg mer enn deg selv. Vis det!

9. Julekaraoke

Gjør helst dette når du er alene hjemme. Finn frem et par ørepropper eller hodetelefoner med god støydemping, sett på julelisten på Spotify og syng for full hals. Gjør det gjerne i sammenheng med husarbeid eller matlaging, og hold på så lenge stemmen rekker.

10. Begynn på nyttårsforsettene

...og prøv å holde dem denne gangen! Vil du trene minst 3 dager i uken? Eller holde godteri bare til helgene? Skriv en kontrakt med deg selv, og ha løftene klare til start. Og ikke minst: ha realistiske mål!

Følg @Stylistano på facebook og Instagram!

NYHETSBREV