© Eirín Kristiansen

10 problemer jenter har om høsten

Høsten er fin den altså, men den byr på sine problemer.

29. september 2017 av Kristine Bruerberg Karlsen

Selv om alle visstnok gleder seg til den nye årstiden, er det en hel del ting de nok ikke har tenkt på først.

For hvem har egentlig tid til å sitte under et pledd, tenne duftlys, spise sjokolade (gjør man ikke det hele året? Det gjør vi!) og lese en hel haug bøker bare fordi været har blitt litt kaldere? Ærlig talt. Og selv om kosegensere er utrolig deilig å gå med, er det ikke akkurat plagget man drar gutter i. Og det er veldig synd!

 

 10 problemer jenter har om høsten


1. Når sommerklærne skal pakkes vekk...

Men du er langt i fra lei den dyre byTimo-kjolen du ikke fikk brukt nok i sommer. Og den passer egentlig ikke med verken strømpebukse eller med en genser over, så du håper en eller annen snart skal feire bursdag eller ha fest INNENDØRS sånn at du kan få brukt kjolen ved minst én anledning til.

2. Været ødelegger sveisen

Selv om du bruker nesten hele morgenen på å fikse håret, vet du innerst inne at det uansett ikke er vits fordi vind eller regn kommer til å ødelegge alt så fort du går ut døra. Er du helt desperat, kan det hende du har dratt med deg rettetangen på skolen eller jobben, for så å krype rundt på gulvet for å finne en stikkontakt.

3. Store plagg gjemmer formene

En av sommerens mange fordeler er at man enkelt kan kle seg sexy uten for mye styr. Når sola derimot forsvinner fullstendig i løpet av høsten, skal det godt gjøres å tiltrekke seg oppmerksomhet i en hjemmestrikket genser, jeans og gummistøvler. Men høsten er bare en forsmak på vinterens boblejakkesesong, som virkelig fratar deg kroppsfasongen.

4. Lag på lag...på lag?

Høsten er beryktet for sitt skiftende vær, som blant annet gjør at jenter sliter veldig med å kle seg om morgenen. Bloggere og stylister anbefaler derfor å kle seg i lag på lag, men det er visst begrenset hvor mange lag det er sosialt akseptabelt å gå med, ikke minst ta av seg når temperaturen stiger.


Høstmote: Alle trendene og plaggene!


5. Vind er din verste fiende

Alle motemagasinene skriver at høsten er perfekt for skjørt og kjoler, strømpebukser og boots, men de har tydeligvis aldri gått ut døra iført noen av delene. Så fort det kommer et aldri så lite vindkast, vil tynne, lette skjørt fly opp og sette alt av godsaker på utstilling. Derfor holder vi oss til kroppsnære plagg fra cirka midten av september til juni.

6. Høstens "it-plagg"

Hva om man ikke kler trenchcoat, da?! Eller poncho? Eller slengbukser? Skal man holde seg inne hele høsten, da, fordi sesongens "it-plagg" er det eneste du bør gå i? Og for øvrig det eneste du ikke kler?

7. Tørre lepper og hender

Uansett hvor pleiende leppepomade og håndkrem er, så er det klissete. Mobilen får krem-merker, håret setter seg fast på leppene og er du veldig uheldig, tar det rundt 20 minutter før håndkremen din er ordentlig tørr og trygt under huden. Og hvis du noen gang skulle glemme å ta med deg miniapoteket ditt på jobb eller skolen, kan du banne på at leppene dine flasser og at hendene dine blir like tørre som en ørken i høysesong.

8. Uregelmessig barbering = stress

På sommeren har man i hvert fall en god grunn til å barbere leggene hver dag. På høsten derimot, når beina skal kles i strømpebukse og jeans uansett, må barberingen planlegges nøye. Hvis det dukker opp en uanmeldt date eller fest, og du er altfor langt unna en dusj og barberhøvel, er det et vanvittig stressmoment å passe på at ingen kommer i nærheten av kaktusleggene dine.


Høstens deiligste gensere ser du her!


9. Statisk hår

Selv om høsten er den perfekte sesongen til å gjemme seg bort i store skjerf på grå dager, er det et par ting ved det vi fint kunne klart oss uten. Deriblant at håret blir utrolig statisk og står til alle kanter. Heldigvis har vi fått et tips om at balsamspray kan gi såpass fuktighet til håret at man skal klare å unngå det, men det tror vi ikke på før vi prøver.

10. Bytur i kulden

Nøye analyse er blitt en kunst perfeksjonert av jenter verden over. Spesielt når helgen kommer, og jentegjengen skal ut og danse. Da må et antrekk som passer med svart strømpebukse og svarte sko utarbeides, og en jakke som ikke er altfor stor (i tilfelle man må holde den store deler av kvelden) matches med resten. Skjerf eller ikke skjerf? That's the question.


Flere høstsaker du kommer til å like:

Høstens fineste jeans!

Dette skal Cornelia gjøre i høst!

Se 12 varme sko på Costume.no


Følg @Stylistano på Facebook og Instagram!

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold