© Anniken Jørgensen

10 ting du ikke må gjøre på julebordet

Julebordsesongen er her og det er noen ting du bør tenke på før du kaster hælene og danser med sjefen på bordet.

5. desember 2017 av Kristine Bruerberg Karlsen

Julebordsesongen er rett rundt hjørnet med alle dens positive, men også mange negative ting.

Hvert år gruer hundrevis av arbeidstakere seg til mandag etter julebordet...

Mellom oss i Stylista-redaksjonen, har vi et par erfaringer når det kommer til do's and don't's på julebordet. Vi har vært vitne til (og gjort) mye dumt. Her deler vi noen av erfaringene, og håper du lager en mental sjekkliste på hva du bør styre unna på årets julebord.

UNNGÅ DETTE PÅ ÅRETS JULEBORD

1. Vonde sko

Gnagsår, høye hæler eller for trange sko hindrer deg i å danse, gå langt og slappe av. Husk at ingen andre enn deg bryr deg om hva du har på deg på bena.

2. Trange klær

Du vil ikke bli husket som hun som ved et uhell blottet seg for hele jobben. Bruk en kjole du vet du er komfortabel i og som du ikke risikerer en "nipple slip" i. Stæsj heller opp antrekket med en kul veske eller et statementsmykke. Julebord er ikke tid og sted for eksperimentering.

3. Ikke hold tale

Uansett hvor stor trangen blir til å holde en tale om hvor glad du er i jobben og kollegaene dine, så må du prøve å beherske deg. Snøvling, rare setningsoppbygninger og fyllerør blir sjeldent satt pris på.

4. Ikke syng

I en tid der alle smarttelefonbrukere kan poste en video på Facebook på under 20 sekunder, er best å holde seg unna trangen til å synge karaoke. 2016 var året for videoer av julebordet på Snapchat - vi regner med at 2017 ikke blir særlig annerledes.

5. Ikke forstyrr under andres taler

Brøling, plystring, "amen!" og generelt bråk er forstyrrende for den som holder tale, men ikke minst også veldig irriterende for alle rundt. Sitt ned, hold munn og tenk på noe fint når andre holder tale. Det kommer du ikke til å angre på.

Festveskene finner du på Costume! 

6. Ikke begynn med "dirty dancing"

Selv om det er julebord og fest, kan det være greit å unngå twerking, pole-dancing, grinding og alle andre former for "dirty dancing." Ja, det er gøy, men du kommer til å angre dagen etter. Tro oss.

7. Ikke ta opp personlige ting og krangler

Synes du at Mari og Caroline holdt deg utenfor samtalen i lunsjen på torsdag? Ta det på mandag. Synes du prosjektoppgaven burde gjøres på en annen måte? Ta det på mandag. Mener du at Markus ikke gjør en god nok innsats? Ta det på mandag. Seriøst - ta det på mandag!

8. Ikke overnatt på jobben eller hos en kollega

Hvis du mister siste buss, så ring heller mamma og be henne betale taxi. Å våkne opp på kontoret dagen etter, eller hos en kollega, er en marerittsituasjonen du ikke vil havne i.

9. Legg fra deg telefonen

Det er stort fokus på mobilbruk, og på julebordet spesielt bør du heller være sosial, spise og kose deg fremfor å live feede hele kvelden. Dessuten er det større sjanse for at du Snapchatter kleine selfier og andre bilder som ikke bør vises til noen i utgangspunktet.

10. Ro ned på alkoholen

Å roe ned på alkoholen har flere fordeler: 1) Slipper fyllesyke dagen etter. 2) Mindre sjanse for å drite seg ut. 3) Kontroll. 4) Du husker alle de pinlige tingene alle andre gjør.


På jakt etter sko til julebordet? Her er våre seks favoritter. 

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold