Mor og datter ler og spiser is
© Getty Images

11 grunner til at du bør reise på tur med moren din selv om du er voksen

Dere har delt utallige opplevelser sammen under oppveksten din, men hva med nå som du er voksen og strengt tatt ikke behøver hennes selskap på tur? Vi gir deg 11 grunner til at tur med mamma er topp!

18. mars 2019 av Rie Louise Kirkebjerg

1. Uansett hvor gammel du er kan moren din ikke la være med å betale, når dere står midt på et tyrkisk marked og leter etter et par solbriller til deg, fordi du glemte å ta med dine egne. Det endrer seg aldri.

2. Det gir deg en god mulighed til å spandere på moren din. Nettopp fordi hun har betalt for deg så mange ganger! 

3. Dere kan nyte hverandres selskap i helt nye omgivelser. Hvis dere ikke ses så ofte i hverdagen ser dere hverandre kanskje bare til høytider, bursdager og andre familiearrangementer. På en ferie kan dere (endelig) slappe HELT av – sammen.

4. Moren din vil huske turen som den beste reisen noensinne. At du som voksen bruker tid og feriedager på å reise med moren din, setter hun garantert stor pris på.

5. Dere får snakket om ting dere ikke kommer inn på til vanlig.

Når du trykker på ‘Mamma’ i din telefonboken og ringer til henne, handler samtalene sannsynligvis ofte om hva som foregår i deres liv akkurat her og nå. På en ferie sammen kan dere nyte at samtalen kan tas til et dypere nivå, nå som dere har god til at hygge dere på balkongen med et glass sangria i hver hånd.

6. Moren din kjenner deg bedre enn deg selv. Hun VET, at du hater fisk, har glutenallergi eller foretrekker kule-is framfor softice. Det gjør valget av restaurantene en smule lettere.

7. Dere blir minnet på alle de gamle, gode minnene dere har. Og skaper også nye sammen. 

8. Dere får helt unik kvalitetstid sammen. Uansett om du drar med deg dine søsken på turen eller reiser med moren din alene, er kvalitetstiden sammen som familie en helt spesiell og minneverdig følelse.

9. Det gir dere en mulighet til å teste egne grenser sammen. Båndet dere har til hverandre kan bli enda sterkere hvis dere sammen kaster dere ut i noe dere ikke er vant til. Det kan være at dere melder dere på en time i det lokale fitnessenteret på feriestedet, leier et par scootere dere kan kjøre rundt på – eller kaster dere ut i å stå på vannski sammen.  

10. Moren din drar deg med på ting, som du sannsynligvis ikke ville ha valgt selv. Et museumsbesøk eller en 10-kilometers lang gåtur opp et fjell er kanskje ikke din første prioritet, hvis du har planer om avslapning på stranden, men du får åpnet øynene for helt andre ting, når du reiser med moren din i stedet for en venninne eller kjæreste. 

11. Hun har helt sikkert kontroll på det praktiske. I hele sitt liv har din mor vært vant til å ha kontroll på alt som handler om deg. Derfor tar hun sikkert helt naturlig lederrollen når det skal bookes flybilletter, bestilles transport til hotellet og hvem vet, kanskje du også får beskjeden: “Hei vennen min. Husk å sjekke at passet ditt er gyldig. Klem mamma.”

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold