© Anniken Jørgensen

Anniken om kroppspress og rabattkoder til kirurgiske operasjoner

I dag snakket flere influencere til statsrådene om "uheldige former for kroppspress".

5. juni 2018 av Charlotte Sørvald

Ifølge NRK var flere kjente influencere, inkludert Stylista-blogger Anniken Jørgensen, invitert av statsråder til å snakke om det aktuelle temaet "uheldige former for kroppspress". Under et rundbordsmøte med barne– og likestillingsminister Linda Hofstad Helleland og folkehelesminister Åse Michaelsen, skal influencerne i dag ha blitt spurt om "hvordan etiske retningslinjer for blogger kan utvikles, og hvilke andre tiltak kan bidra til å motvirke kroppspress". 

I NRK sin video av Anniken, snakker hun til statsrådene om sine erfaringer med kroppspress, angst og depresjon. Hun sier blant annet at noen kanskje glemmer hvor stor innflytelse bloggere har: 

- Jeg tror en av de viktigste tingene er at vi forbilder og influencere glemmer litt hvor store bloggere og influencere vi er. Jeg startet å blogge fordi andre blogget. Mine forbilder var bloggere. Jeg var så hekta på disse menneskene.

Hun sier også at det ikke er en enkel sak å "utrydde kroppspress":

– Jeg tror det er viktig å forstå at man aldri kommer til å få utryddet silikonpupper. Vi kommer aldri til å få utryddet brystreduksjon. Kroppspress er en veldig stor del av verden.

Anniken understreker også viktigheten av at reglene endres i forhold til rabattkoder på kosmetiske inngrep:

– Men vi som bloggere burde ikke ha lov til å dele ut rabattkoder, enten det er til fillers eller til kirurgiske operasjoner. Det skulle ikke vært lov. Jeg mener det er helt «hodemist».

I følge NRK sier Helleland at "regjeringen ønsker innspill for å kunne utvikle «trafikregler og etiske standarder» for sosiale medier".

Se videoen av Anniken her


Les også: Dette sier Anniken om møtet. 

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold