© Eirin Kristiansen

Slik tar du bedre bilder med telefonen

Ta masse fine bilder i ferien med disse 7 tipsene.

21. januar 2017 av Kommersiell redaksjon

Nordmenn knipser mer bilder enn noensinne, mye på grunn av at Instagram og andre sosiale medier har blitt en stor del av hverdagen til de fleste. Vi legger ut statusoppdateringer og små rapporter fra livet vårt til innsyn for både venner og ukjente, enten det dreier seg om reise, ote, hverdagsliv eller hobbyer. 

Uansett om du lever av å instagramme bilder (noe de færreste gjør) eller bare liker å dele øyeblikk med andre, så er det gøy når bildene du tar blir fine. Men du ønsker kanskje ikke å drasse med deg et stort kamera til enhver tid? Det enkleste er oftest å ty til mobiltelefonen, som du pleier å ha med seg overalt uansett.

Men hvordan tar du skikkelig bra bilder - ved å kun bruke mobiltelefonen?

For noen uker siden reiste Stylista-blogger Eirin Kristiansen til Kina med Huawei og flere andre internasjonale bloggere. Der ble de bedre kjent med den nye telefonen Mate 9 Pro, og møtte sjefer og utviklere i Huawei på forskjellige foredrag og middager.

Huawei har i samarbeid med det kjente fotomerket Leica utviklet et helt eksepsjonelt kamera, noe som gjorde at Eirin raskt ble imponert. Hun er over gjennomsnittet opptatt av å ta gode bilder på farten, spesielt til blogg og Instagram.

- Kameraet er helt fantastisk! Det kan virkelig ikke måle seg med noen andre mobilkameraer jeg noen gang har brukt.

Under Kina-oppholdet fikk Eirin og de andre influencerne god innføring i både hvordan Huawei jobber med produktutvikling, samt hvordan den nye Mate 9 Pro smarttelefonen fungerer. De fikk også møte en fotograf som hadde reist rundt i hele verden og fotografert fantastiske bilder, kun ved bruk av Mate 9 Pro.

- Det var ganske fascinerende og inspirerende å se hvordan han hadde utnyttet det gode kameraet. Han kom også med mange gode fototips.

Eirin mener at Huawei fortjener mer oppmerksomhet, spesielt i Skandinavia, hvor vi er svært opptatt av å ta gode bilder til alle slags sosiale medier. 

Men det var ikke bare bildekvaliteten til Mate 9 Pro som gjorde at Eirin ble imponert. Hun er ofte på reise, og bruker telefonen stort sett gjennom hele dagen, og da kan dårlig batteritid bli et stort irritasjonsmoment.

- Til tross for at jeg brukte smarttelefonen stort sett hele dagene i Kina, trengte den ikke lading. Og når jeg først ladet den, ble den fulladet på rundt en time med hurtiglading! Det var ganske fantastisk når man var i tidsklemme, og det er også noe jeg tror alle vil sette pris på, sier Eirin.

SYV kjappe fototips:

1. Hold bildet ryddig! Velg hva du skal ha fokus på i bildet, og ha gjerne en nøytral bakgrunn slik at det ikke blir rotete.

2. Rett opp horisonten. Sørg for at bildet ikke blir skjevt, så unngår du at det ser rart ut (med mindre det er et virkemiddel...) Dette er enkelt å fikse i etterkant, men bør alltid være i bakhodet!

3. Ren kameralinse. Sørg for at ikke støv og smuss på linsen ødelegger bildet (i form av uskarpe områder).

4. Dropp zoomen. Dette gjør bare bildekvaliteten dårligere. Gå heller nærmere, eller beskjær bildet i etterkant.

5. Velg riktig lys. Lyssetting har alt å si! Prøv deg frem med hvilken vinkel du tar bildet fra, fordi det utgjør store forskjeller.

6. Hold kameraet stødig. Lang lukkertid kan ofte få bildene til å fremstå mer uskarpe, og da er det viktig at du minimerer uskarpheten ved å være stødig. Bruk begge hendene til å ta bildet!

7. Forbedre bildene i etterkant! Smarttelefoner gir mulighet for å justere lysstyrke, eksponering, skygger osv. Riktig valg av filter vil også ha stor betydning for resultatet.


Følg @stylistano på facebook og instagram!

NYHETSBREV