© Anniken Jørgensen

Slik unngår du å bruke for mye plastikk

Det skal så lite til!

1. mai 2018 av Anniken Jørgensen

Det at det snart er mer plastikk i havet enn fisk er helt surrealistisk å tenke på. Så i det siste har jeg hatt skikkelig plastikk syn, som jeg så fint kaller det. Altså, jeg ser plastikk overalt! Det er ikke før man begynner å tenke over det at man faktisk også legger merke til det. Vel, jeg har vært flink med å kun kjøpe f.eks tannbørste av treverk, og jeg kildesorterer så godt jeg bare kan – men det blir liksom aldri nok. Når jeg flytter har jeg bestemt meg 100% å få til et plastikk fritt kjøkken. Hvor vanskelig det blir gjenstår bare å se.

Tenkte uansett bare å hoppe innom for å vise dere noen dokumentarer, og dele med dere alle butikkene som jeg ble tipset om på Instagram! Det er så viktig å ta med seg et handlenett, eller bare en kaffekopp man kan fylle på vann eller be damen i kassen om å ta kaffe i i stede. Det hjelper MYE! 

Mitt problem er at jeg glemmer det hele tiden, så en post it lapp på døra er heller ikke så dumt. Da får du en reminder på at et handlenett aldri er dumt å ha i veska, enten du kjøper klær eller matvarer. Det tar jo så liten plass, så dra det med deg! 

© Anniken Jørgensen

Dokumentarer om plastikk: 

  • Planet plastikk 
  • NRK TV A plastic ocean 
  •  Netflix Plastic Paradise 
  • Amazone

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold