© Produsentene, bloggerne

De beste bøkene til påskeferien 2017

De beste bøkene til påskeferien 2017

7. april 2017 av Julie Marlen Engel Jenssen Leirvåg

Endelig påskeferie! 

Påsken er tid for å kose seg ekstra og ha tid til å kanskje lese en hel bok. 

Krim hører påsken til og her har vi samlet noen boktips til påsken. Noen er helt nye, mens andre er gamle, gode krimslagere. Håper du får lange, late dager i solveggen med en spennende bok og masse godteri. 


Bøker til påsken 2017

Ildvitnet


Lars Kepler

Dette er en av de aller beste bøkene i Kepler-serien om Joona Linna. Gåsehud fra start til slutt. Men husk at denne er skikkelig skummel. 


Forlaget om boken: 

"Et uhyggelig mord skjer på Birgittagården, et hjem for tenåringsjenter i trøbbel. Den myrdede jenta holder hendene for øynene. Det er ingen blodflekker på henne til tross for blodsølet i rommet. Kriminaletterforsker Joona Linna skjønner raskt at dette er en kriminalsak av den mest utfordrende typen. Sporene fører ham i retning av Vicky, som forsvant samme natt som mordet. Vicky var den snille og stille jenta på Birgittagården. Men da Linna undersøker bakgrunnen hennes får han seg noen overraskelser. Samtidig ringer det spiritistiske mediet Flora Hansen til politiet. Først vil hun ha penger for å snakke, snart ber hun dem bare desperat om å lytte. Lars Kepler er krimduoen bak Hypnotisøren og Paganinikontrakten. Hypnotisøren har solgt over 100 000 eksemplarer i Norge, og er nå også filmatisert. Ildvitnet er tredje roman med etterforsker Joona Linna og den ble nominert til Årets beste svenske kriminalroman."


Den niende graven

Stefan Ahnhem

Annette Hagas favoriitkrim. Les den!


Forlaget om boken: 

"I et vinterkaldt Stockholm har Sveriges justisminister forsvunnet sporløst på den korte veien mellom Riksdagen og en ventende bil. Fabian Risk kalles inn for i hemmelighet å etterforske justisministerens forsvinning. Omtrent samtidig blir konen til en kjent dansk tv-personlighet funnet myrdet i luksusvillaen nord for København. Dunja Hougaard leder etterforskningen som fører henne over sundet til Sverige. Fabian og Dunjas spor krysser hverandre i et iskaldt Skandinavia der de dras stadig dypere inn i en konspirasjon som viser seg å være verre enn noen av dem hadde kunnet forestille seg. Fabian er alt annet enn en lagspiller. Han nekter å følge regler som kan hindre ham i å løse saken. "Den niende graven" er den andre, frittstående boken om politietterforskeren Fabian Risk. Det er en intrikat konstruert thriller der Stefan Ahnhem forteller hva som fikk Fabian Risk til å forlate Stockholm og flytte tilbake til Helsingborg."


Tørst

Jo Nesbø

Endelig er Harry Hole tilbake og det ryktes at det er Tinder han tar for seg i denne thrilleren av en bok. Vi har spart den til påske og kan neste ikke vente. 


Forlaget om boken: 

Jo Nesbø er i storform i sin 11. roman om Harry Hole! Her får du en solid Harry Hole-roman, med alt som det innebærer av vanvidd, korrupsjon, maktbegjær og bestialske drapsmetoder. 

Etter tre år i relativ harmoni braker helvetet atter en gang løs i Oslo. Unge kvinner som har vært aktive på sjekkeappen Tinder, blir myrdet i hjemmene sine. Harry Hole trekkes på nok en gang inn i etterforskningen."


Den stumme jenta


Hjorth/Rosenfeldt

Svensk krim er i en klasse for seg og denne fikk 5 i VG da den kom i 2015. Dette er den 4. boken i serien om Sebastian Bergman. Forlaget om boken: 

"Det er påskemorgen. To små gutter og foreldrene deres blir skutt på kloss hold i hjemmet sitt. Polititeamet finner ut at det må ha vært et vitne til ugjerningen. Guttenes 12 år gamle kusine Nicole var på besøk, og fotsporene hennes forsvinner inn i skogen bak huset. Kriminalpsykologen og profileringseksperten Sebastian Bergman kobles inn. Jenta har vært borte i tre dager, og politiet ber publikum om hjelp. Sexavhengige Sebastian Bergman har alltid hatt problemer med å skille jobb og privatliv. Nicole er like gammel som hans datter Sabine ville vært dersom hun ikke hadde omkommet i tsunamien. Og Nicoles mor trenger beskyttelse."

Løvetemmeren

Camilla Läckberg

Läckberg er kjent for god krim og denne ser skikkelig spennende ut. Det er bok nummer 9 i serien om Erica Falck og Patrik Hedström.


Forlaget om boken: 

"Det er januar og veldig kaldt i Fjällbacka. En halvnaken jente kommer løpende ut av skogen, rett ut på veien foran en bil. Sjåføren rekker ikke å stoppe. Da Patrik Hedström og hans kollegaer blir varslet om ulykken, er jenta allerede død. For fire måneder siden forsvant hun på vei hjem fra den lokale rideskolen, og siden er det ingen som har sett henne. Det viser seg at hun er blitt utsatt for en forbrytelse, og Patrik Hedström og hans kollegaer frykter at hun ikke er alene om denne skjebnen."


Selfies 

Jussi Adler-Olsen

Ny krim om Avdeling Q og det er den 7. i serien. 


Forlaget om boken: 

"I Selfies gjør han atter en gang det han kan best: å skildre smerten og kampen for å overleve maktesløsheten. Avdelingen står i fare for å legges ned på grunn av lav oppklaringsprosent. Rose er sunket ned i en dypt psykotisk tilstand, knyttet til en mørk fortid. Men snart hoper nye og intrikate saker seg opp for Carl, Assad og Gordon: Tre unge jenter som lever på sosialstøtte, bestemmer seg for å rane en nattklubb når pengene de får fra det offentlige ikke strekker til. Saksbehandleren deres er ensom, bitter og alvorlig syk. Hun hater de kravstore klientene sine, og legger en djevelsk plan for hvordan hun skal hevne seg på dem. En eldre kvinne blir funnet drept i Kongens Have. Tilsynelatende er disse hendelsenene helt uavhengige av hverandre, men etter hvert skal det vise seg å være en sammenheng mellom dem. Nok en gang har Jussi Adler-Olsen skrevet en thriller som holder leseren fast."

 

I en mørk, mørk skog

Ruth Ware

Bare tittelen gir oss frysninger. 


Forlaget om boken: 

"Nora har ikke sett Clare på ti år. Ikke siden den gangen Nora brøt med sitt gamle liv og aldri så seg tilbake igjen. Men så dukker en uventet invitasjon opp - til Clares utdrikningslag. En helg på et avsidesliggende sted må være den perfekte anledning for Nora til å ta opp igjen kontakten med sin gamle bestevenninne og legge fortiden bak seg. Vel på plass inne i skogen gjør alle sitt beste for å lage en vellykket helg, men snart oppstår spenninger mellom nye og gamle bekjentskaper. Er alle der på samme premisser? Hvorfor er Nora bedt i utdrikningslaget, men ikke i bryllupet? Og hvem er det Clare egentlig skal gifte seg med? Kontakten med omverdenen er minimal. Mobildekningen er nesten fraværende. Og så går noe galt. Veldig galt. Mens hemmeligheter og løgner brister, blir Nora innhentet av fortiden der ute i den mørke, mørke skogen.


Følg @Stylistano på Facebook og Instagram
Vi er også på snapchat; stylistano 

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold