© Warne Bros.

13 feil i Harry Potter vi aldri har lagt merke til før

“Du har din mors øyne, Harry” – Argh, har han virkelig det?

19. mai 2020 av Amalie Remmer Kildebro

Harry Potter er og vil for alltid være den mest magiske filmatisering noensinne, men har du lagt merke til at det er noen feil i filmatiseringen?

Det hadde ikke vi heller. Kanskje det er en god grunn til å se alle filmene én gang til - bare for god ordens skyld? Her kan du starte med å se de 13 ikke-så-magiske-feilene som vi har funnet. 

© Warner Bros.

1. Harry bytter plass

I starten av første semester i Harry Potter og de vises stein – rett etter Harry har blitt sortert inn i Gryffindor - setter han seg ned på den høyre siden av langbordet ved siden av Fred Weasley.

Når festmåltider dukker opp sitter han plutselig på den andre siden av bordet, ved siden av Hermine - likte han ikke sin sidekamerat, mon tro?

© Warner Bros.

2. Dudley skifter klær veldig fort

På lekeplassen i Harry Potter og Føniksordenen, når Harry og Dudley har en konfrontasjon har Dudley svarte shorts med print på.

Etterfølgende når Harry og Dudley søker ly i tunnelen, har Dudley's short et litt annerledes design... men hallo, fargene er i det minste de samme.

© Warner Bros.

3. Ikke så magiske lys allikevel

Etter at Professer Quirrell meddeler at det er et troll i kjelleren under Halloweenmiddagen i Harry Potter og de vises stein, vises en scene kort tid etterpå av Professor McGonagall. Her kan man se metalltråder som gjør at lysene 'svever' - ikke så magisk allikevel...

© Warner Bros.

4. Magisk håndkle

I Harry Potter og ildbegeret, hvor Harry nettopp har kommet opp av det iskalde vannet etter den andre utfordringen i Triwizard Turneringen, skynder Hermine seg med å gi Harry sitt håndkle så han kan få varmen fort.

Men når scenen skifter har Hermine håndklet på seg igjen - flyvende håndkle kanskje?

© Warner Bros.

5. Emblemet skifter plass (et par ganger)

Harry Potter og de vises stein ser vi Madam Hooch dømme Harrys første Quidditch-kamp. Det er hun også god til (Gryffindor vinner!), men hennes Hogwarts-emblem hopper frem og tilbake under den spennende kampen.

© Warner Bros.

6. Ikke så flinke til å skjule mikrofonene

I Harry Potter og Fangen fra Azkaban, hvor Harry og Hermine skal befrie Buckbeak fra avlivelse ved Hygrids hus, kan batteriene til mikrofonene tydelig ses på begge skuespillerne i flere scener. Men i det minste kan vi høre hva de sier!  

© Warner Bros.

7. Rask hagerenovering?

Da Harry i ren raseri får Vernons søster Marge til å sveve som en ballong i Harry Potter og Fangen fra Azkaban, ser vi i scenen hvor Vernon desperat prøver å holde fast på søsteren sin at hagen på null komma niks skifter udseende fra scene til scene.

Møblene, planter og til og med vinduet er blitt flyttet – kanskje det er noe vi mugglere ikke forstår?

© Warner Bros.

8. Årstidene endrer seg raskt

Da Harrys gudfar, Sirius, skal flykte fra Hogwarts i slutten av Harry Potter og Fangen fra Azkaban, ser vi han fly avgårde fra en ryddig gårdsplads, men i neste scene ser vi Harry og Hermine løpe over den mens den nå er fylt av blader - er det høst allerede?

© Warner Bros.

9. Falsk Hedwig – noe som forsåvidt er bra

Da Harry og Ron støter mot mursteinveggen for å komme til Platform 9 3/4 i Harry Potter og Mysteriekammeret, ser man tydelig at hvis man fokuserer på Hedwigs bur, at det er en falsk fugl som er limt fast til bunnen av buret – noe som vi også tenker er den beste løsningen for Hedwig. 

© Warner Bros.

10. “Du har din mors øyne, Harry”

Vi har gjennom hele filmserien fått vite at Harry har sin mor Lilys øyne. I den siste filmen  Harry Potter og dødstalismanene del 2 ser vi et flashback av Snape's minner om Lily, hvor det er tydelig at dette ikke er helt korrekt - eller at det i hvertfall ikke er blitt tenkt såå nøye gjennom i castingen...

© Warner Bros.

11. Hvilken håndvask?

Da trollet kommer til dametoalettet i Harry Potter og de vises stein, gjemmer Hermine seg under raden av håndvasker.

I første scenen knuser trollet tydelig den andre håndvasken i rekken fra veggen, men i neste scene er det den fjerde håndvasken som er knust.

12. Spot kameramannen

Det er vel ikke så vanskelig... I duell-scenen mellom Harry og Malfoy i Harry Potter og Mysteriekammeret ser man på skjermen, hvor Snape hiver Malfoy tilbake på beina en veldig tydelig kameramann på kne blandt barna nede i venstre hjørnet. 

© Warner Bros.

13. Forsvunnet hår

I flere scener i Harry Potter og de vises stein ser vi Professor Quirrell med hår som stikker ut av hodetørklet – noe som forsåvidt også er kult, inntil man finner ut av at han SKAL være helt skallet...

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold