© Bloggerne

20 romantiske filmer

20 romantiske filmer

11. august 2016 av Kristine Bruerberg Karlsen

Høsten er kanskje rett rundt hjørnet, og for vår del er det helt greit. Det kalde været er en god unnskyldning til en stor og varm genser, pledd, duftlys, en kopp te og en film. (Og sjokolade...)

For tiden har vi spesielt sansen for romantiske filmer, gjerne noen litt utenom det vanlige. Derfor har vi funnet frem 20 av våre favoritter, og håper vi gir deg litt inspo til hva du kan se på i høst.

1. Up

Disney-filmen "Up" handler om pensjonisten Carl som fyller huset sitt med heliumsballonger og flyr vekk. Han oppdager at speideren Russell ufrivillig blir med, og når de lander i Sør-Amerika er ikke et overivrig barn bare bare. Historien skjærer i hjerteroten, men filmen er veldig, veldig fin og absolutt noe å se om og om igjen.

2. The Artist

Den søte stumfilmen du ikke skulle tro at er fra 2011. Franskprodusert og i ekte 40-tallsstil handler "The Artist" om kjærlighet, svik og den store skuespillerdrømmen. Selv om filmen er uten replikker, er den et lite stykke moderne kunst. Skuespillerne gir deg like mye følelser basert på ansiktsuttrykk, handliger og ikke minst musikk. Slukk lysene, finn frem popcorn og lev deg inn i filmen.

3. Breakfast at Tiffany's

Hvis du ikke har tatt deg tid til å se denne klassikeren enda, er det virkelig på tide. Hvis du allerede har sett den, derimot, er det ikke noe galt i et lite tilbakeblikk. Vi elsker å drømme oss bort i Audrey's søte, store øyne og det som det glamorøse livet New York har å tilby. Kjærlighetshistorien er like sukkersøt som den skal være, og replikk etter replikk er blitt en klassiker opp igjennom årene.

4. Skjønnheten og udyret

Det er lenge siden vi har funnet frem de gode, gamle Disney-filmene fra hylla. Alt er "on demand" og nettbasert, så vi glemmer de vi så om og om igjen som barn. Sett på favorittklassikeren din en fredagskveld du er alene hjemme - ingenting slår kjærligheten mellom en Disney-prinsesse og prinsen hennes. Ikke minst kommer du til å huske replikker du trodde du hadde glemt, og skjønne vitsene du ikke forstod som barn.

5. Stolhet og Fordom

Denne er en klassiker og en film vi kan se om og om igjen. Noen har kanskje mareritt om å bli tvunget til å se denne på ungdomsskolen, men som de håpløse romantikerne vi er, gledet vi oss veldig til en skoledag med klissete film. "Stolthet og Fordom" er et periodedrama basert på en bok av Jane Austen med Keira Knightley i hovedrollen. Er du skikkelig fan, anbefaler vi hele BBC-serien og!

6. Fornuft og Følelser

Av en eller annen grunn er det "Stolthet og Fordom" som har blitt den mest populære Jane Austen-filmatiseringen, men vi er minst like hekta på "Fornuft og Følelser". Filmen portretterer perfekt hvor innviklet kjærlighetslivet var i Storbritannia på 1800-tallet, og hvor ulikt to søstre kan oppfatte kjærlighet og all dens følelser. Har du ikke sett den - se den!

7. Blended

Blended er den perfekte filmen når du trenger å bare stirre på en skjerm. Plottet er ikke vanntett, heller noe vi har sett 100 ganger før, men vi blir ikke lei av leve oss inn i en historie der to mennesker forelsker seg. Drew Barrymore og Adam Sandler spiller hovedrollene Jim og Lauren, to aleneforeldre som ender opp på ferie i Sør-Afrika sammen. Minner om "Dine, Mine og Våre"-filmen i nytt scenario!

8. The Prince & Me

Noen av de beste romantiske filmene er over 10 år gamle, sånn som den typiske jentefilmen "The Prince & Me". 90-tallsjenta Julia Stiles spiller college-studenten Paige som blir kjent med Edward, en utveklsingsstudent fra Danmark. I begynnelsen hater hun ham, før de blir bedre kjent med hverandre og han til slutt avslører sitt ekte jeg; nemlig en prins. Hvem har ikke lyst til å bli forført av en prins da?

9. Pretty Woman

En av filmene som alltid blir inkludert på "best of"-listene, er klassikeren "Pretty Woman". Vi vet du allerede har sett den, men det er vel lenge siden? Sleng deg på sofaen, tenn duftlys og drøm deg bort til Richard Geres kjekke ansikt som forfører søte Julia Roberts. Denne filmen blir vi virkelig aldri lei.

10. Lady og Landstrykeren

Denne har vi ikke sett på år og dag, og det er veldig, veldig synd. Scenen der Lady og Landstrykeren spiser spaghetti, og Landstrykeren lar Lady få den siste kjøttbollen er gjenskapt sikkert titusenvis av ganger, men det er kun klassikeren som er like romantisk. Vi er usikker på om filmen finnes på en strømmetjeneste (kan ikke Disney lage sin egen snart?) men den kan definivt bestilles!

11. Notting Hill

Leter du etter en ikke altfor klissete film som også er ganske morsom, er "Notting Hil"l noe for deg. Filmen er fra 1999, men det legger du knapt merke til. Historien handler om William (Hugh Grant) som eier en stille bokhandel i Notting Hill i London. Han blir kjent med Anna (Julia Roberts) som tilfeldigvis er en veldig berømt Hollywood-skuespiller. Forholdet mellom dem er romantisk, men komplisert, og du setter deg fort inn i begge karakterenes situasjon. Perfekt for blant annet jentekvelder!

12. Dirty Dancing

Patrick Swayze var en av 80-tallets største sexikoner etter Dirty Dancing tok USA med storm. "Nobody puts baby in a corner" er fremdeles en kjent linje for de fleste fordi filmen er høyst aktuell selv om den er nesten 30 år gammel. På sommerferie blir Baby forelsket i danselæreren Johnny, som lærer henne å danse på en måte som har fått sikkert tusenvis av tenåringer til å starte på dansekurs siden filmen kom ut i 1987. Feel Good-film på aller høyeste nivå, og romantisk som bare det.

13. Edward Scissorhands

Ikke alle filmer har den standard "boy meets girl"-versjonen vi er så vandt med. "Edward Scissorhands" har en litt mer grunge-aktig stil, og passer for deg som liker filmer litt utenom det vanlige. Edward er en sjarmerende ung mann, som tilfeldigvis har hender av sakser. Han forelsker seg i nydelige Kim som prøver å forstå han, men det viser seg å ikke være så lett. Superkjekke Johnny Depp og søte Winona Ryder spiller hovedrollene i filmen som kom ut i Johnnys prime time, nemlig 90-tallet.

14. Two Weeks Notice

Hvis du liker "Pretty Woman" og "Notting Hill", vil du sannsynligvis like denne. Romantisk komedie med Sandra Bullock og Hugh Grant i hovedrollene fra 2002; den perfekte filmen å sette på når du trenger litt ekstra kos midt i uken. Aktivisten Lucy får jobb hos et selskap som eies av hjerteknuseren George. Han ansetter henne som advokat, men bruker henne som en slags assistent. Lucy får nok, slutter i jobben og George innser at han trenger henne mer enn han trodde. Søtt? Oh yes!

15. Valentine's Day

Vi mener denne filmen lett kan sees selv om det er sommer, høst eller vinter og langt ifra valentinsdagen. Filmen er sammensatt av flere historier som tilknyttes hverandre på forskjellige vis, á la "Love Actually". (Som for øvrig også kan ses året rundt!) Historiene omhandler svik, første date, utroskap, gammel kjærelighet, første kjærlighet (den første gangen) og den store kjærligheten. Her finner du en situasjon du garantert vil kjenne deg igjen i, uansett hva slags kjærlighetsliv du har.

16. New Year's Eve

Lik "Valentine's Day" og "Love Actually", er "New Year's Eve" en herlig film med historier som flettes inn i hverandre. Omtrent alle de største Hollywood-skuespillerne er med, blant annet kjekkasen Zac Efron, Taylor Swift, Sarah Jessica Parker, Ashton Kutcher og mange fler. Blant historiene er en kokk som ikke er over ekskjæresten sin, og plutselig dukker han opp på et event der hun lager mat. Og så er det en dame som gjerne vil fullføre bucketlisten sin før det nye året, og en ung jente som vil møte gutten hun er forelsket i på Times Square, men som ikke får lov til å dra av moren sin.

17. Just Married

"Just Married" er en supersøt og ikke minst morsom romantisk komedie med Brittany Murphy og Ashton Kutcher i hovedrollene. De ble forresten kjærester etter inspillingen - fun fact! De nygifte drar på bryllupsreise i Europa med den ene katstrofen etter den andre. De setter i gang brannalarmen på et gammelt, sveitisk hotell, havner i fengsel, krangler så det smeller i Roma og mye annet. Se den!

18. She's The Man

Kanskje en av de mest siterte filmene på bloggnettstedet Tumblr, er filmen "She's The Man". Amanda Bynes spiller hovedrollen Viola som utgir seg for å være broren sin på en helt ny skole. For hva? For å slå hennes egen skole i fotball fordi de kuttet jentelaget. Selv om vi nok aldri hadde hatt nerver til å utføre oppgaven selv, ler vi høyt av situasjonene som oppstår når Viola må utgi seg for å være en gutt med alle jentevaner som følger. For hva skal egentlig en gutt med tamponger?

19. Music & Lyrics

Hvor mange av filmene på denne listen har IKKE Hugh Grant i hovedrollen? Vi lover at dette er den siste! Drew Barrymore spiller den sosialt pinlige og søte Sophie som hjelper den falne 80-tallsstjernen Alex (Hugh Grant) med å skrive nye poplåter. Sophie viser seg nemlig å være en heidundranes låtskriver, noe som er akkurat hva Alex trenger for å komme seg videre i livet. Sophie, derimot, lever i fortiden. "Music & Lyrics" er romantisk på flere måter enn én, og viser hvordan noen kan hjelpe hverandre opp på bena.

20. Twilight

Åååh, vi vet det, men den være med! "Twilight" smeltet tusenvis av unge pikehjerter da den kom ut i 2008, og knuste like mange da den siste filmen i serien kom i 2012. Filmen handler om Bella som forelsker seg i en kjekk og farlig vampyr, noe som sier seg selv at ikke er en god idé. "Twilight" kommer vi til å se gang på gang, til tross for Kristen Stewarts steinharde ansikt og kanskje mest på grunn av Robert Pattinsons perfekte hår. 


FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!

Psssst! Vi er på Snapchat også - stylistano :)

NYHETSBREV