High School Musical
© Disney Channel Original Movies: High School Musical

7 nostalgiske scener fra High School Musical du aldri glemmer

Satt du og venninnene dine også klistret til skjermen tidlig på 2000-tallet?

23. juli 2020 av Rie Louise Kirkebjerg

Du var en time og 38 minutter i himmelen når du som tenåring på 2000-tallet så Disney-filmen High School Musical for første gang. Filmen var fylt med ALT: Kjekke basketgutter, drama, tenåringsproblemer, kjærlighet og sanger som seriøst satt seg fast på hjernen under hele ungdomstiden. 

Inviter venninnene – og se filmen igjen!

Var du tenåring på 2000-tallet og ønsker et flashback til den gode hormonfylte tiden? Inviter venninnene dine og få et gjensyn med kjekke Troy Bolton, nydelige Gabriella Montez, søskenparet Sharpay og Ryan Evans, Chad Danforth og alle de andre fra High School Musical – og husk at det finnes tre filmer! 

1. The Start Of Something New

High School Musicals aller første sang sparker yndlingsfilmen fra tenårene i gang med et brak. Det er første gang Troy og Gabriella møtes, og som om tenåringslivet vårt ikke var forstyrret og nervepirrende nok når det kom til det motsatte kjønn så skal de to unge mennesker SYNGE sammen. Heldigvis går det bra og en karaoke-duett på nyttårsaften er starten på denne kjærlighetshistorien.

2. Get'cha Head In The Game

Drømmefyren i tenårene var en gutt i rød basketrøye – som kunne synge! Akkurat som Troy og basketball-laget i High School Musical. Scenen hvor laget synger Get'cha Head In The Game glemmer vi aldri – og vi er nesten sikker på at den må ha vært vanskelig å spille inn. Tenk over det – 12 tenåringsgutter i en gymsal fylt med utstyr? Det må ha vært utfordrende å styre!

3. What I've Been Looking For

De overdramatiske tvillingene Sharpay og Ryan Evans skal fremføre et show under vintermusikalens audition. Med livlige (og synkrone) dansemoves, stort Colgate-smil og lettere dramatisk skuespill sjarmerer de dramalæreren – og selv om vi altså IKKE likte de kontrollerende tvillingene som fulgte etter henne som en liten hund, så glemmer vi aldri denne scenen fra High School Musical

4. Stick To The Status Quo

En av de aller kuleste scenene i 2000-tallets filmklassiker er når HELE skolen bryter ut i sang midt i kantinen. Her avslører en basketfyr at han baker og en nørd forteller at hun elsker hip hop. De tar et oppgjør med klisjéer og fordommer om grupperingene på skolen. Og vi elsker det (fortsatt)!

5. Bop To The Top

Det karakteristiske søskenparet gjør det igjen. Denne gangen er dansemoves'ene ekstra heftige og selvfølgelig har de også en glitrende gull-stige med på scenen. Scenen avsluttes med at Ryan kaster hatten sin ut i mengden av entusiastiske fans (okay, det sitter nærmere syv enn 50 personer, og de klapper nesten ikke...), men både dramalæreren og tvillingeparet er glad og stolt.

6. We're Breaking Free

Gabriella er nervøs når hun skal synge sammen med Troy foran en stappfull sal. Det kommer INGEN lyd når hun starter showet, men Troy får henne heldigvis på bedre tanker og de synger duetten sammen, hvilket (fortsatt!) gir oss frysninger! 

Prøv selv om du kan høre sangen uten å bare få litt frysninger (og uten å synge med, for du kan seriøst – og overraskende nok – fortsatt teksten!)

7. We're All In This Together

“Together… together… together everyone!” Kom igjen – hvis du var tenåring på 2000-tallet kan du selvfølgelig synge videre på sangen som avslutter filmen med et brak. Kanskje du til og med fortsatt kan huske den ikoniske dansen fra denne scenen?

Vil du lese flere spennende artikler og nyheter - meld deg på Stylista sitt nyhetsbrevet her. 

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold