Rachel og Ross kysser i Friends
Mange legendariske scener er spilt inn i New Yorker-leiligheten.© Warner Bros. Television, Bright/Kauffman/Crane Productions

Derfor er leiligheten i Friends lilla

Har du noen gang lurt på hvorfor veggene i Monicas New Yorker-leilighet er malt lilla? Det er et modig fargevalg!

22. juli 2020 av Rie Louise Kirkebjerg

Monicas leilighet, som alle de andre vennene (særlig Joey) tilbringer mye tid i, er ikonisk. Viste du at alle vennene har bodd i leiligheten på et eller annet tidspunkt? Inkludert Ross. Han bodde der i sine unge dager sammen med bestemoren sin da han prøvde å få en karriere som danser. 

På altanen spionerer vennene på “Ugly Naked Guy”, Monica lager lekker mat på kjøkkenet og i sofaen ser de til stor entusiasme Joey som Dr. Drake Ramoray på tv. 

Leiligheten er helt perfekt og det er vanskelig å forestille seg Rachel, Ross, Monica, Chandler, Phoebe og Joey i en annen... Eller i den samme – men med en annen farge på veggene.

Den ikoniske lilla fargen i Friends-leiligheten

Den lilla fargen som pryder veggene i New Yorker-leiligheten skulle produksjonsdesigner John Shaffner kjempe for. 

Shaffner laget små skissemodeller i hvitt papir av alle rommene i leiligheten. På denne måten var det mulig å planlegge og se hvor kameraene skulle plasseres under opptakene. Shaffner foreslo at veggene skulle males lilla, men det var ikke de andre på filmsettet helt enig i.  

Hvorfor akkurat lilla?

“Alle var bekymret for det”, forteller Shaffner i en video til Great Big Story. "Helt til jeg malte den lille modellen lilla."

“Farger er virkelig viktig når det gjelder etableringen av showidentiteten. Den lilla fargen var med på å vekke interessen og gjøre showet gjenkjennelig når seeren satt å zappet mellom kanalene,” forteller Shaffner. 

Fargen er helt perfekt

Vi er like begeistret for den lilla fargen som vi er med Shaffners jobb (tenk å designe de legendariske scenene fra Friends i miniutgaver! Lurer på om han får lov å beholde modellene?) 

Hvis du er en ekte Friends-fan visste du sikkert allerede alt om fargevalget i leiligheten som er plassert over Central Perk, men har du også sett disse andre populære seriene fra 90-tallet som vi aldri blir lei?

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold