© Eirin Kristiansen

Slik får du en myk overgang fra ferie til hverdag

Når ferien er slutt, og det er på tide å komme tilbake til hverdagen, trenger vi ofte en liten boost!

17. juli 2018 av Eirin Kristiansen

Dere kjenner kanskje igjen følelsen når man nyter siste dagene av ferien, gjerne lat og solbrun med saltvann i håret på en rolig strand flere timers flytur unna hjemme. Lyden av bølgeskvulp og hva man skal velge til lunsj atter en gang er plutselig ens største bekymring. MEN, så kommer man gjerne på at det ikke er lenge til ferieboblen sprekker! Panikken slår inn. Tilbake til leilighet, hverdag, falmet brunfarge, obligasjoner og rutiner. Æsj. Hvordan gjøre overgangen så smooth som mulig, og kontrasten mildere? Denne sommeren knakk jeg koden, og det å komme hjem ble ikke så alt for verst likevel.

Les også: Slik beholder du brunfargen. 

© Eirin Kristiansen

8 tips til hvordan du får en smooth overgang fra ferie til hverdag: 

Hjemme på kvelden?

#1 Ta en lang dusj, skrubb av deg reisen, påfør deilige kremer fra topp til tå, å få deg en god natt med søvn

Neste dag 

#2 Pakk ut, sorter alt i hauger og sett deretter på en vask med skittentøy.

#3 .. Mens vaskemaskinen går, benytt anledningen til å rydde i klesskapet! Sørg for at de fineste skattene dine kommer godt frem, da vil du automatisk bli mer inspirert til å kle deg de kommende dagene. Rock den brunfargen! Kanskje du kjøpte noe fint på reisen også? Dessuten, ryddig hjem = ryddig sinn!

#4 Vask leiligheten! Ingenting føles bedre enn å være i rene omgivelser. Skru opp musikk på full guffe, knyt håret opp i en ‘dott’ og sving deg! Det er kanskje et tiltak, men er du som meg så blir du fort giret når du er i gang. Kanskje ommøblere litt mens du først er i gang? Forandring fryder etter ferie!

© Eirin Kristiansen

#5 ⋮ Rydd opp i diskplass. Med tanke på at jobben min er på MacBooken, byttet jeg bakgrunn, vasket over dataen, og flyttet alt av gamle bilder og dokumenter som jeg ikke lengre trenger over på en harddisk. Første dag tilbake i jobb var som et friskt pust med en ryddig arbeidsplass!

#6 Rydd også i skuffer og skap. Dagen etter jeg kom hjem tømte jeg baderomshyllen for skrot og rot. Den var så full at jeg kunne ikke lengre se hva jeg hadde! Jeg lever etter less is more akkurat her, og tar kun vare på produktene og duppedingsene jeg bruker fast gjennom hele uken. Etter du er ferdig? Plasser friske blomster ved vasken, og tenn et deilig duftlys. Da får du spafølelsen hver gang du går inn på badet – nesten som på ferie!

Easy peasy lemon squeezy 🍋 #makarskariviera #makarska #croatia #summerlovin

A post shared by EIRIN KRISTIANSEN (@eirinkristiansen) on

#7 Benytt gjerne muligheten til å vaske godt gjennom kjøleskapet mens det enda er tomt etter ferien, og fyll det godt opp igjen med fristende og fargeglade matvarer gjør at du føler deg bra fra innsiden. Dessuten, det er vel ikke til å stikke under stol at du har savnet norsk mat litt i ferien? Jeg dro rett og kjøpte meg en brunost, av alle ting. Dette cravet jeg, til tross for at jeg sjeldent spiser det når jeg ellers er hjemme. Det er rart med det, eller hva? Haha!

#8 Ikke start rett på harde treningsøkter og «straff» deg selv bare fordi du har skeiet ut. Da’ah! Det har du jo fortjent, og det er sånn det skal være! Begynn med rolige turer utendørs mens sommeren enda er her – gjerne med en venninne du ikke har sett siden du reiste. Senk skuldrene og bare nyt!

Følg @Stylistano på FACEBOOK og INSTAGRAM

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold