Tre venninner i forskjellig høyde
Høydeforskjellen avgjør selvfølgelig ikke vennskapet © Getty Images

Hvem i vennegjengen lever lengst? Ny undersøkelse har svaret

Er du høy eller lav? Det har nemlig en betydning for din levealder...

1. mars 2019 av Amalia Kristiansen

Har du alltid syntes at din venninnes 5 cm mindre høyde ville hjulpet på ditt dating-liv, eller har du alltid beundret din venninnes milelange ben? 

En ny undersøkelse avslører hvem i vennegjengen som lever lengst, og overraskende nok har din høyde noe å si om din antatte levetid. Undersøkelsen fra BMJ Journals beviser nemlig at høyde spiller stor rolle for hvor gammel du kan ende opp med å bli.

Det viser seg at kvinner har 31 prosent større sannsynlighet til å fylle 90 år dersom de er over 175 cm høye. Nå tenker du sikkert allerede på hvem i vennegjengen som kommer til å runde 90 år, sant?

Ikke utelukkende høyden

Dette er altså gode nyheter for deg og dine venninner som vil bo sammen på pleiehjem. 

Undersøkelsen viser nemlig også at kvinner som trener mer enn 30 minutter om dagen har en 21 prosent større sjanse til å fylle 90, sammenliknet med de som trener mindre enn 30 minutter. Så dersom du ikke har høyden med deg, er det alltid mulig å finne frem løpeskoene (for basketball er kanskje ikke helt din greie?). 

Uansett om du er høy, lav eller trener mye, er det altså stadig mulig at du og dine venner forblir venner for livet. For heldigvis har høyden absolutt ingen betydning i hvor gode venninner dere kan være. 

Få det siste inne mote- og skjønnhetstips og nyheter om bloggere og kjendiser hver eneste uke! Meld deg på Stylistas nyhetsbrev her.  

NYHETSBREV