© Stylista.no

10 trender vi fikk fra Sex and The City

Sex And The City-trendene

8. april 2016 av Stylista

Savner du også Carrie, Miranda, Charlotte og Samantha? Det skjønner vi godt. Det er faktisk ti år siden den siste episoden av den banebrytende, provoserende og sterkt avhengighetsskapende serien rullet over skjermen - men "Sex and The City" er langt fra ferdig. 

Les også: Stjel stilen til Carrie Bradshaw

Serien, som senere ble to spillefilmer, har om noe oppnådd kultstatus hos (let's be honest) størstedelen av oss kvinner. Om vi heiet på Aiden eller Big, elsket Samanthas free spirit, eller misunnet Charlottes perfekte Park Avenue-tilværelse, så har "Sex and the City" en helt spesiell plass i våre hjerter og er en av våre favoritt-guilty pleasures. Og nå går ryktene igjen om det blir en tredje film med damene. 

Carrie, Samantha, Miranda og Charlotte har ikke bare underholdt oss med 10 års jenteproblemer og kærlighetsspørsmål. Fra lyserøde cocktails og lekre stiletter, til en smertefull type trimming og søte cupcakes: De fire veninnene, med seriøst fine garderober, har i årenes løp vært med på å starte noen av de beste trendene.

Fordi vi håper så inderlig om en ny film og fordi vi elsker å elske SATC, har Stylista samlet de ti beste trendene som serien og dens fashionable damer har vært med å starte. 

MANOLO BLAHNIKS

Hvis det er én ting, du skal forbinde med Miss Carrie Bradshaw, så er det Manolo Blahniks. SATC-stjernen tilbringer størstedelen av serien med å trippe rundt i det ene paret fantastiske Manolos etter det andet. Det er med et par vakre midnattsblå Manolo Blahniks, at Mr. Big frir til Carrie.

Det er ikke kun som alter egoet Carrie Bradshaw, at Sarah Jessica Parker er litt av en sko fanatiker. Skuespillerinnen har nemlig designet sin helt egne skokolleksjon.


Louboutin utvider skokolleksjonen! Les mer på Costume.no nå

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!

VI ER PÅ SNAPCHAT: STYLISTANO ;)

COSMOPOLITANS

SATC gjorde den lyserøde cocktail så populær, at i dag er det de færreste av oss som ikke forbinder Cosmopolitans med Carrie Bradshaw. Cosmopolitan er for Carrie hva Vodka Martini er for Bond. 

Hvor mye kan du egentlig om SATC? Ta testen her!

DIOR PLATFORMS

Hvis det er én ting, Carrie Bradshaw ikke skuffer på, så er det sko. I den første Sex and the City-film rocket Carrie mesteparten av tiden et par Extreme Gladiator Dior Platforms. Faktisk var det en gullfarget variant av samme sko, som Carrie bar til sitt (mindre suksessfulle) bryllup i filmen. In real life ble sandalene fort populære, og vi har siden sett utallige kopier av skoen.

CUPCAKES

Det kan være vanskelig å forestille seg, men en gang var ikke cupcakes så populære som de er i dag. Overraskende nok var det SATC-gjengen, som i sin tid startet trenden med de små, søte kakene. Så hver gang du får servert cupcakes på et PR-event, er det faktisk Sex and the City du kan takke.

FENDI-VESKEN

Carrie har tilsynelatende en uendelig samling av den lille it-vesken fra Fendi – i nesten hver episode av seriens tidligere sesonger har Carrie en ny variant av Fendi-vesken på armen. ”På det tidspunkt lagde vi bokstaveligtalt outfits rundt om Fendi-vesken, ” har seriens stylist, Rebecca Weinberg, uttalt til InStyle.

FROZEN YOUGURT

Elsker du også Harry? På Stylista er vi gale etter den den skallede halvtykke karakteren, som på alle måter gjorde Charlotte mer menneskelig. Et av parets ritualer var at Harry ble med Charlotte når hun cravet fettfattige treats fra frozen yogurt kjeden Tast D-Lite. Etter vår favoritt Park Avenue-prinsesse besøkte stedet i serien, ble det hurtig enormt populært blant New Yorks kvinner. Kanskje SATC har noe å gøre med at det for tiden popper flotte frozen yogurt steder opp overalt her hjemme?

BRAZILIAN BIKINI WAX

I sesong tre besøker SATC-jentene L.A. I den forbindelse blir Carrie trimmet 'down there' og får fjernet litt mer, enn hva hun hadde regnet med.  Den brasilianske voksning endte med å bli en fast del av Carrie og de andre jentenes beauty rutiner – som det også gjorde for adskillige mange andre damer i den virkelig verden.

STORE BLOMSTER

Trenden som var overalt i starten av 2000: De store, kunstige blomstene, som skulle i håret eller på klærne. For noen fungerte det, for andre (les: de fleste) not so much. Carrie var selvfølgelig en av de få, som rocket stilen og satte fart på trenden.

APPLE

iPhone, iPad og iMac – de stilrene produkter er i dag overalt, men sånn har det ikke alltid vært. Carrie skriver under hele SATC på en Apple data, og hun var med på å gjøre merket populært blant seerne. Så hvis du bruker en MacBook, iMac eller en iPhone, har du blant annet Miss Bradshaw å takke for å kickstarte epletrenden.

VINTAGE

"Sex and the City" endret TV-historien - Carrie endret motebildet. For det er ikke noen som 

kan rocke både designerlabels og vintagefunn som Carrie. Vi er gale etter Carries personlige stil som lærte oss at vintagebutikkene er fylt med skjulte moteskatter.

Tenk bare på den ikoniske vintagepelsen, som Carrie blant annet bar i seriens første og siste epsiode, eller den vakre vintage Christian Dior-clutchen, som spilte en avgjørende rolle i avslutningen på Carries Paris-eventyr. Carrie er også iført et klassisk vintagesett når hun gir sitt ja til Mr. Big.

 

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold