© Getty Images

13 skjønnhetstips vi skulle hatt da vi var 13

13 beautytips vi skulle hatt tidligere

24. januar 2016 av Kristine Bruerberg Karlsen

Det er mange ting vi gjerne skulle visst da vi var 13: hjertesorg varer ikke for alltid, vær mer selvsikker, mensen kommer ikke likt for alle og så videre. Dette er ting man lærer av erfaring, og ting som alle tenåringer går igjennom. Man klarer sjeldent å penetrere skallet til en trist 13-åring og lære dem hva de burde føle, når de føler så mye forskjellig på én gang. Det lærer man av og går videre.

Når man i senere tid som voksen tenker på tenåringslivet, er det derimot ikke det emosjonelle kaoset man tenker på, spesielt ikke hvis man også har bilder å se tilbake på. Det er heller det virvaret av klær, sminke, hår og litt for mye av alt man gremmes over, og tenker på hvordan man i det hele tatt kunne finne på å dra på seg de Buffalo- skoene.

Les også: 10 enkle negledesign du kan klare selv

Vi har tatt en liten runde, og skrevet ned 13 skjønnhetstips vi skulle ønske vi visste da vi var 13.

1. Ikke napp øyenbrynene. Sjansene for at du får det pent er minimale, og brynene dine vil holde seg naturlig pene i minst 5 år til. Legg vekk pinsetten frem til da.

2. Øyevippene dine trenger ikke å være så lange og fyldige som mulig. Bruk ett til to lag mascara, og styr unna edderkoppbein-vipper. Mascara er til for å forlenge og farge vippene dine litt.

3. Ta av sminken på kveldstid. Huden din vil takke deg om 10 år. Lån sminkefjerner av mamma og start med en kveldsrutine så fort som mulig - og behold den.

4. Dyp utringning er ikke den eneste måten å få oppmerksomhet fra gutter på. Smil, vær selvsikker og le mye!

5. Kviser er ikke verdens ende - du kommer til å få haugevis i løpet av livet, og det kommer til å gå helt fint hver gang. Viktigst av alt: IKKE klem dem! Bruk tannkrem istedet!

6. Hair extensions er ikke pent. På noen, ja, men ikke på ditt oppklipte og ujevne hår.

Les flere jenteproblemer her!

7. Solarium og brunkrem er ikke livsviktig. Ikke bare er solarium farlig og vil gjøre at huden din eldres mye fortere, men vi bor i Norge - vi er bleike.

8. Trening og fysisk aktivitet er ikke kjedelig - ballsport og gym på skolen er kjedelig. Finn en sport du liker å holde på med, eller begynn alene på treningssenter når du er 18. Kroppen din vil sette pris på det!

9. Små pupper, flatt hår og store lår - slapp helt av. Det kommer seg! Puppene vokser, kroppen følger etter lårene og du blir flinkere på frisyren etter hvert.

10. Eyeliner kan veldig raskt gå fra "rock chick" til trøtt panda.

11. Trender kommer tilbake. Ikke kast fullt brukbare klær, smykker og vesker bare fordi det går av moten - en dag kan det plutselig være inn igjen.

12. Lip gloss eller øyenskygge - aldri begge deler. Eller ingen av delene - 13-åringer trenger ikke sminke.

13. Less is more.

 

Les også: 10 motebøker du bør lese

Les også: Bli med inn i Olivia Palermos garderobe

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!

Psst! Vi er på Snapchat også - stylistano :) 

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold