© Getty Images

De styggeste Oscar-kjolene 2017

Stygge Oscar-kjoler

28. februar 2017 av Julie Marlen Engel Jenssen Leirvåg

I natt var det igjen duket for årets største og viktigste happening i Hollywood: Oscar-utdelingen. Og like spennende som hvilke filmer og skuespillere som vinner statuettene, er hva skuespillerne og kjendisene har på seg. Den røde løperen var mildt sagt stjernespekket og den ene skuespilleren var vakrere enn den andre. Men det var også noen kjoler vi stusset litt på. Når man er verdenskjent skuespiller, står nemlig designerne og motehusene i kø for å få kle de opp i sitt design. 

For noen uker siden hørte vi om "kjoleskandalen" til Maryl Streep. Hun hadde nemlig fått årets Oscar-kjole av Karl Lagerfeld og Chanel, som han jobber for. Men så skal fru Streep ha ombestemt seg fordi hun ikke fikk penger i tillegg til kjolen. Da ble Lagerfeld irritert og gikk ut i media og sa at Meryl Streep var gjerrig. Men Meryl Streep og hennes stylister forkastet ikke Karl Lagerfeld og Chanels kjole på grunn av pengene. De hadde nemlig sagt fra starten at det var flere motehus inne i bildet og Meryl valgte den hun likte best. Streep svarte Lagerfeld tilbake med at hun synes at det var dårlig gjort å uttale seg på den måten i media, at hans historie var usann og at denne fadesen overskygget hennes nominasjon for rollen hun spiller i  "Florence Foster Jenkins". Karl Lagerfeld svarte med å beklage på det dypeste, men da var det jo for sent. 


Så det ligger nok noen timer og en del drama bak stjernenes kjolevalg til Oscar-utdelingen. Og ekstra gøy er jo de som velger noen skikkelig rare og stygge kjoler. 

Den indiske skuespilleren Priyanka Chopra hadde på seg en kjole fra Ralph and Russo. Fargene og mønsteret er jo fint, men fasongen på kjolen og spesielt overdelen er utrolig stygg og lite flatterende. Kjolen har et litt futuristisk preg og gir assosiasjoner til 60-tallets Space Age Fashion med Pierre Cardin, Paco Rabanne og Andre Courreges.  

Den russiske modellen Daria Strokous hadde valgt en kjole av den libanesiske designeren Zuhair Murad. Fargen, stoffet, snittet, beltet, blondekanten nederst og ikke minst sløyfegreiene i livet er helt forferdelig. 

 

Oi! Nå er det jammen lenge siden sist vi så Laguna Beach-stjerna Kristin Cavallari. Men her er hun altså. I en rød kreasjon fra Zachary the Label. Rødfargen er lekker, men konstruksjonen av korsettoppen får kjolen til å se billig ut. I tillegg passer ikke stoffet, som ser litt stretchy ut, til den slanke siluetten. Det ligger rett og slett ikke pent. 

 

Charlize Theron hadde på seg en Halston-aktig kjole fra Dior. Kjolen er fin nok, men vi synes ikke at den får Charlize til å skinne. Og hva skjer med skoene? Eller sandalene, kan man vel si? Ei diger tå liksom.  

Busy Philipps hadde på seg en kjole fra Elizabeth Kennedy. Grønn fløyel er lekkert, men kjolen er ødelagt av de transparente panelene på hver side av kjolen og de sorte glitrende dekorasjonene. Veldig rar. 


Mange av stjernene hadde på seg blå sløyfer i solidaritet med borgerrettighetsforsvarerne American Civil Liberties Union.

Scarlett Johansson hadde på seg en fargerik kjole fra Azzedina Alaia. Denne er vi skuffet over. Johansson pleier alltid å ha på seg lekre og flatterende kjoler og denne gjør ingenting for henne. Azzedina Alaia er en av verdens beste kjolemakere og derfor skuffer kjolen veldig både når det kommer til form, farge, stoff og konstruksjon. Og beltet i livet skjønner vi virkelig ikke. 

 

Janelle Monae i Elie Saab. Og som vi elsker Elie Saab. Men ikke denne. De appliserte duene ser veldig spesielle ut og den transparente overdelen ser tacky ut. Vi tror kjolen hadde sett bedre ut uten tyllskjørtet som er rundt kjolen og gir den et rart 1800-talls preg. 

 

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!
VI ER OGSÅ PÅ SNAPCHAT; STYLISTANO 

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold