© Getty Images

Et tilbakeblikk på moten fra 1950-2000

Mote gjennom tidene

21. april 2015 av Charlotte Sørvald

Vil du bli med oss på en liten reise tilbake i tid? Vi har sett på moten fra 1950 hvor Marilyn Monroe var stjerna, til 2000 tallet hvor (nesten) alt var lov. Vi har sett på skulderputer, slengbukser og skinnjakker til den store gullmedaljen, og vi elsker det!

50-tallet

Stilikon: Marilyn Monroe 

Marilyn Monroe og den klassiske Chaneljakken. Say no more… Strutteskjørt og skinnjakke er to plagg som er veldig typisk for denne perioden. For mer inspirasjon er det vel ikke noe bedre eksempel enn filmen Grease…

60-tallet

Stilikon: Twiggy

Med liten og sped kropp, store øyne og a-formet kjole ble ”Twiggy” selve symbolet på 60-talls stilen. Hippiebevegelsen og ”flower power” var også veldig sterkt på denne tiden, og moten var preget av dette. 

70-tallet

Stilikon: Farah Fawcett

I dag er denne stilen tilbake for fullt, og vi er superhappy for det! Slengbukser, buksedresser og platåsko var "it-plaggene" på 70 tallet, bare se her…

80-tallet

Stilikon: Madonna

Vi har vel alle rotet i klærne til enten mødre eller tanter og funnet plagg med enorme skulderputer… 80-tallet var full av sterke farger, stort hår og MYE glitter. Digger du 80-tallet like mye som Madonna? 

90-tallet

Stilikon: Jennifer Aniston

”Less is more” ble en stil flere fulgte på 90-tallet. Det var slutt på det store og glorete fra 80-tallet, og in med skinnjakker, store strikkegensere og høye jeans.

Vi husker vel alle denne sangen som kom sent på 90-tallet!? Ta en "trip down memory lane" med vår alles kjære Britney Spears: 

2000-tallet

Stilikon: Kate Moss

Tidlig 2000-tallet var kanskje en miks av alle disse tiårene? Alt var lov (i hvertfall nesten). En av de store trendene som vi fikk på 2000-tallet var vintagemoten, noe som forsatt er veldig populært.

For mer inspirasjon er det bare å se hele serien og ikke minst filmen Sex and the City! 

Hva tror du blir de store trendene for 2010 og frem til nå? Går moten i sirkler, eller kommer det noe nytt? 


Vi gleder oss til å følge med videre! 


Mix og match tiårene: 

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold