© Getty, Cath In The City, NetteNestea, Annijor, Eirin Kristiasnen, Instagram

Hestehalene du må kunne

Hestehaler

21. november 2016 av Julie Marlen Engel Jenssen Leirvåg

Bad hair day? - Da tyr vi til en tilfeldig topp eller den elskede hestehalen.

Mange syntes at hestehale er kjedelig, men det trenger den absolutt ikke være.


Hvis man bare gjør seg litt mer flid enn å sette håret opp i en strikk, så kan hestehalen se helt smashing ut. Og selv om det bare tar fem minutter, ser du velstelt og stilig ut.

VI DIGGER HESTEHALER.


Finn ut hvor du kler å ha hestehalen. Høyt oppe på hodet eller midt på bak? Se hva du kler og hva du trives med. Og selvfølgelig hva som passer din hårlengde. Har du for kort hår til en høy hestehale, er det best du lager en lavere så du unngår rottehale. Det vil du ikke ha.

STRAM

Børst håret bakover og bruk hårskum eller hårspray med godt hold så du får en glatt og fin overflate på håret. Gjerne glinsende! Samle håret stramt i en strikk og bruk en god hårkrem eller litt olje for å samle tuppene litt. Bruk hårnåler der du må og avslutt med masse hårspray så frisyren holder hele dagen.

SKJUL STRIKKET


Samle alt håret med en strikk i en hestehale og ta litt hår under hestehalen og tvinn rundt strikket så mange ganger du ønsker og fest godt med en hårnål. Dette ser fancy ut, men er så enkelt! En supersmart detalj.

FLETTEHALE

Lag en hestehale og flett håret, avslutt med en hårstrikk (gjerne en gjennomsiktig strikk). Her kan du variere med fletteteknikker. Fiskebeinsflette er jo superfint til denne om du er så heldig å få det til! Eller kanskje du har en venninne som er god på fletter?

Lag en hestehale, del håret i to og snurr/tvinn håret rundt hverandre motsatt vei. Dette ser super fancy ut, men er så enkelt når du først får øvd litt.

FLERE STRIKK

Denne må du nesten ha litt lengde på håret for å få til. Lag en hestehale og tupèr den øverste seksjonen med en kam. Fest så en liten gjennomsiktig strikk i hestehalen og skyv den litt opp mot strikket som holde selve hestehalen. Så tuperer du en ny seksjon og setter på en nytt strikk. Gjenta til du ikke har mer hår og avslutt med en strikk i enden. Denne er superkul.

RUFSETE RØTTER

Tupèr håret fra røttene med en kam. Når du har fått litt rufs samler du håret i en hestehale. Du bestemmer hvor mye rufs du vil ha. Her kan du velge om du vil ha slett hår i halen, eller rufsete der og. Da tuperer du bare halen også.


RUFSETE HALE

Lag en hestehale, stram eller løs og tupèr håret i hestehalen. Du kan bruke en teksturspray eller saltvannspray for å få et skikkelig rufsete resultat.

LAV HESTEHALE


Del håret i det skillet du liker best. Du kan også ha det glatt eller rufsete bakover. Samle håret med en strikk bakerst i nakken.

HØY HESTEHALE

Gjør som Queen B, sett hestehalen midt på hodet. Ananasflette, Grorud-palme... For den modige. Det er enkelst å få alt håret samlet midt oppå hodet hvis du bøyer deg ned.

SIDEHESTEHALE

Gjør som øverst, men lag hestehalen på den ene siden av hodet og la håret ligge over framover skuderen din. Her kan du velge om du vil ha sideskill, midtskillet eller alt glatt. So chic. Men du kan også lage en høy hestehale på siden. Litt mer 80`s, men den er tilbake i vinden.

VOLUM


Del håret i to seksjoner. Den øverste delen tuperer du for å gi volum øverst, altså en høy lugg. Så samler du alt håret i en hestehale og danderer litt. Husk mye hårspray.

KRØLLER

Lag en hestehale etter ønske. Stram eller rufsete. Så deler du inn selve halen i seksjoner og krøller håret. Avslutt med en finishing spray.

LUGG

Pannelugg er superfint til hestehale. Bruk rettetang eller la luggen ha naturlig fall. Samle håret i en hestehale bak og du er ready to go.

ACCESSORIZE

Knyt et lite bånd i en sløyfe rundt hestehalen, eller et stilig skjerf. Her er det bare kreativiteten som stopper deg. Og "scrunchien" har jo også gjort et comeback. Du husker vel "Sex And The City"- episoden hvor dette stoffdekte hårstrikket nesten ble slutten på Carrie og Berger. Og clip- on extensions med farge eller dip-dye- effekt er jo også superkult.

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold