© Getty Images

Kanye West VS Taylor Swift: Dette har skjedd

Kimye VS Taylor Swift

19. juli 2016 av Julie Marlen Engel Jenssen Leirvåg

I går var det igjen medieoppslag om Kanye West og Taylor Swift. Og Kim Kardashian West. I søndagens episode av «Keeping Up With The Kardashians», som ble vist på amerikansk TV, viste de et klipp der Kim diskuterer et intervju hun hadde gitt til magasinet GQ. I intervjuet hadde hun blant annet fortalt at Taylor Swift hadde sagt at det var greit at Kanye brukte navnet hennes i sangen «Famous». 

Etter at episoden hadde blitt vist på TV, la Kim ut denne Tweeten: 

Etterfulgt av en rekke Snapchats, som viste en video av en telefonsamtale mellom Kanye og Taylor. Hvor han leser opp deler av teksten til henne og hun sier at det er helt greit. Ja, faktisk et kompliment. 


Men videoen viser ikke at han nevner at han kaller henne en «bitch»...  Men Taylor Swift har hele tiden påstått at hun ikke har godkjent teksten eller bruken av hennes navn. Taylor svarte med denne Tweeten: 

Men feiden mellom Kanye West og Taylor Swift starter ikke her. Derfor har vi satt sammen en liten tidslinje over hva som egentlig har skjedd. Fra start til slutt. 


Kanye West VS Taylor Swift

13. september 2009

Kanye West stormer scenen under MTV Music Awards og avbryter Taylor Swifts takketale for Beste kvinnelige musikkvideo. Han mener nemlig at det er Beyoncés «Single Ladies» som er den beste musikkvideoen. 

14. september 2009

Kanye beklager oppførselen sin på talkshowet The Jay Leno Show:

«Jeg var frekk. Punktum. Jeg prøver ikke å rettferdiggjøre det fordi det var galt. Jeg såret noen og fratok en talentfull artist hennes øyeblikk. Bare fordi jeg vil hjelpe mennesker. Hele livet mitt har jeg kun ønsket å gjøre de riktige tingene og med en gang jeg var i denne situasjonen, visste jeg at det var galt». 


19. september 2009

Taylor Swift uttaler seg for første gang offentlig om det som skjedde under MTV Music Awards på TV-showet The View:


«Jeg kan ikke si at jeg ikke ble preget av det som skjedde. Jeg måtte opptre live fem minutter etter og måtte klare å konsentrere meg om å få det til. Alle de andre artistene viste meg masse kjærlighet etter episoden». 


Hun sa også at Kanye ikke hadde beklaget seg til henne. 


September 2010

Kanye beklager episoden offentlig på Twitter: 


«Jeg beklager, Taylor. Vi er begge artister og media og managere prøver å komme mellom oss. Hun fortjener en unnskyldning mer enn noen. Takk til Biz Stone og Evan Williams (som etablerte Twitter) for å ha laget et forum der vi kan kommunisere direkte». 


Han Twitret også «Hun ante ikke hva som traff henne. Hun er bare en liten jente med drømmer som resten av oss». «Beyoncé trengte det ikke. MTV trengte det ikke og Taylor og familien hennes, vennene hennes og fansen trengte i alle fall ikke dette». 


Februar 2015

Kanye West, Kim Kardashian West og Taylor Swift blir fotografert sammen på Grammy Awards. De klemmer hverandre og smiler. Noen dager senere blir de observert sammen på en restaurant i New York. 


August 2015

Swift er på forsiden av Vanity Fair og i intervjuet sier hun at hun og Kanye har skværet opp. 


«Jeg føler at jeg ikke var klar for å være venn med han før jeg følte at han respekterte meg. Og han var ikke klar for et vennskap med meg før han hadde en form for respekt for meg. Jeg ble venn med Jay Z og jeg tror at det er viktig for han at jeg og Kanye kommer overens. Kanye og jeg kom dit hen at han sa virkelig fine ting om musikken min og det jeg har oppnådd, og jeg spurte han om hvordan det gikk med barnet hans». 


August 2015

Taylor er prisutdeler under  MTV Video Awards og deler ut prisen Video Vanguard Award til Kanye West. Og han får en hjertelig god klem på scenen. Etter showet blir hun fotografert sammen med den høygravide Kim Kardashian og det ser ut til at de er blitt bestevenner de også. 

September 2015

Kanye West sender blomster til Taylor Swift. Hun legger ut et bilde av seg og den digre firkanten med blomster på Instagram med teksten: «

Awwww! Kanye sente meg de kuleste blomstene

». Hun fikk 2,6 millioner likes på bildet. På bildet av kommentaren hun postet på Twitter om telefonsamtalen Kim publiserte har hun fått 1,2 millioner likes...

Vil du ha alle Stylista-nyhetene direkte på mail? Meld deg på vårt nyhetsbrev!


Februar 2016

Kanye lanserer singelen «Famous» med teksten: 

«I feel like me and Taylor might still have sex. Why? I made that bitch famous (God damn) I made that bitch famous». Taylors management kommenterer teksten på vegne av henne og sier at hun ikke visste om teksten og ikke har godkjent den. 


Februar 2016

Taylor Swift vinner en Grammy og i takketalen refererer hun til teksten og oppstyret: 

«På veien vil folk prøve å undergrave suksessen din, eller ta æren for dine prestasjoner». Hint. Hint. 


Juni 2016

Musikkvideoen til «Famous» lanseres og viser mange kjendiser naken i sengen med Kanye og Kim. En av dem er selvfølgelig Taylor Swift. 

Puppetriks: Slik får Kim Kardashian kløften (Costume.no)


Juni 2016

Kim Kardashian figurerer naken på coveret av GQ og i intervjuet med magasinet påstår hun at Taylor var klar over teksten på «Famous» før den kom ut og at hun hadde godkjent den. Hun forteller for første gang offentlig at telefonsamtalen mellom Kanye og Taylor ble tatt opp og at hun har den. 


Juli 2016

Kim Kardashian diskuterer intervjuet i GQ med mammaen Kris Jenner i en epsiode «Keeping Up With The Kardashians» (ikke vist på norsk TV). Etter episoden la Kim ut Tweeten om at folk burde følge henne på Snapchat. Og så kom snappene på rekke og rad. Taylor svarer med å publisere en skjermdump av et notat hun har skrevet på Twitter og Instagram. 


Og så venter vi i spenning på neste trekk.
Vil Taylor Swift saksøke Kanye West for teksten? Vil hun saksøke Kim og Kanye for karaktermord og å feilaktig kalle henne en løyner? Vil Kanye beklage seg på Twitter igjen? Vil Kim unnskylde seg i en Snap? Kommer de til å bli venner igjen? 


Vi får følge med på Twitter, Snapchat og Instagram...

 


FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!
VI ER OGSÅ PÅ SNAPCHAT; STYLISTANO

NYHETSBREV