© Getty

Met-gallaen 2014: De kuleste antrekkene

MET-GALLAEN: kuleste antrekk!

6. mai 2014 av Stylista

I natt, norsk tid,  gikk den berømte Met-gallaen av stabelen på The Metropolitan Museum of Art i New York, USA. Det er et av årets største mote- og partyhøydepunkter blant alt som kan krabbe og gå av kjendiser overthere.

Det offisielle navnet på begivenheten er egentlig Costume Institute Gala, eller Met-ball på folkemunne, og hensikten med arrangementet er å markere åpningen av museets årlige mote-utstilling. Festen fungerer som et veldedighetsarrangement for å samle inn penger, blant annet. I 2013 ble det samlet inn totalt svimlende 9 millioner dollar denne kvelden. 

Hvert år er det et tema for festen, og i år var kleskoden "Charles James: Beyond Fashion, white tie". Kjendisene hadde kledd seg opp i elegante lange kjoler, magetopper, svindyre sko og vesker og lange slep.

Stjernene tar langt fra lett på begivenheten, og bruker gjerne hele dagen til å forberede seg på blitzregn og rød løper. Følger du noen av disse på Instagram, kunne du vitne storstilte oppladninger, kjoleprøvinger, makeup-sessions og andre behind-the-scenes-øyeblikk gjennom hele dagen i går. 

Se antrekkene fra Met-gallaen 2014 her: 

 

Stjerneparet David og Victoria Beckham kjørte som vanlig matchende antrekk fra topp til tå. Hun i en egendesignetkjole fra Victoria Beckham, han i en stilig dress fra Ralph Lauren.

 

Blake Lively som vanlig elegant og sofistikert på rød løper. Hun er stor fan av luksusdesigner Gucci, og hadde valgt en gullkjole fra designeren denne kvelden. Gossip Girl-stjernen kom sammen med sin kjære Ryan Reynolds.

 

Supermodell Karlie Kloss hadde tolket galla i ordets rette betydning. Her med en gull- og sortfarget Oscar de la Renta-kreasjon med milelangt slep og edgy skinnhansker.

 

Kate Bosworth er nesten alltid en av de best kledde på slike eventer, og hadde trådt inn i årets sommerkjole for anledningen. Hun, i likhet med venninnene Rihanna og Cara Delevingne, hadde latt seg kle opp av designer Stella McCartney for kvelden.

 

Motesøstrene Mary-Kate og Ashley Olsen skuffer sjelden og festgallaer er rette manesjen for dem. Her i to meget konservative kreasjoner, begge vintage, fra henhodsvis Chanel (Ashley) og Ferre (Mary-Kate).

 

Team Stella McCartney ble alle fikset, freshet og pampret dagen lang før eventet. F.v: Modell Cara Delevingne i bukser og magetopp, Artisten Rihanna i en helhvit two-piece, designer Stella selv, skuespiller Kate Bosworth og kollega Reese Witherspoon i en knallrosa havfruekjole.

 

Rihanna i helhvitt Stella McCartney og et hint av tattoo.

 

Suki Waterhouse, som sammen med kollega Cara Delevingne, er sesongens ansikt utad for Burberry, stilte selvsagt i staselig Burberry-kreasjon på rød løper.

 

Skuespiller Jessica Alba i retro hårsveis og blondekjole i gull fra Diane von Furstenberg. De voldsomme smykkene i gull var fra Melissa Kaye, og Jessica Alba kom sammen med ektemannen Cash Warren.

 

Verdens mektigste og kuleste power-couple, Jay Z og Beyoncé Knowles, stilte selvsagt på motefestens røde løper. Jigga og Queen B hadde begge kledt seg i designer Givenchy .

  

Ikke alle dukket opp i de mest ekstravagante kreasjonene de hadde fått tak i. Kendall Jenner viser her at også kjedebutikker kan fikse biffen; hennes havfruekjole er fra Topshop.

 

Kanskje ikke den lekreste gallakjolen i manges øyne, men Nicole Richie vet å stjele oppmerksomhet med lilla pastellhår og sølvgrå øyenskygge som matcher antrekket. Kjolen med åpen rygg er fra Donna Karan.

 

Skuespiller Leighton Meester og designerkompis Petter Dundas kom sammen på rød løper. Leighton er kledd i (selvfølgelig) Emilio Pucci.

 

Modell Georgia May Jagger i en ålelang, svart splittkjole. Med (to!) høye splitter og dyp utringning brøt hun, i følge flere motenettsteder, en viktig galla-kodeks ("gjerne én av delene, men ikke begge"), men klarte seg utmerket stilmessig likevel.

 

Skuespiller og muse Charlize Theron i en hvit og sort sak fra Christian Dior. Hun dukket opp hånd i hånd med Sean Penn.

 

Kristen Stewart i en punkete Chanel-kjole og Christian Louboutin hæler. Håret, kanskje ikke så elegant, eller?

 

Modell Rosie Huntington Whiteley med Balmain-designer og kompis Olivier Rousteing. Hennes rocka sorte og gullkjole er fra Balmain.

 

Sarah Jessica Parker nærmer seg nesten Carrie Bradshaw-takter i denne overdådige Oscar de la Renta-kreasjonen. 

 

Superparet Kim og Kanye kom sammen på rød løper. Kim Kardashians tubekjole i blått er signert designeren Lanvin.

 

Emma Stone i todelt rødt og rosa fra Thakoon, og sko fra Miu Miu. Her sammen med kjæresten Andrew Garfield.


Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold