© Getty Images

Minneverdige Oscar-kjoler gjennom tidene

Minneverdige Oscarkjoler

22. februar 2015 av Amalie Stranden Kolås

På søndag var det duket for den årlige Oscar-utdelingen 2015, eller The 87th Academy Awards som det heter, og for oss motebevisste sjeler er dette alltid et høydepunkt. Dessverre er det få som husker hvem som vant hva, men heller hvem som bar hva for hvert år, og folk sitter støpt fremfor skjermen for å få med seg kreasjonene som beveger seg langs den røde løperen.

Nydelige kjoler, glamour og eleganse står for tur, og det er nettopp dette stjernene blir husket for i årevis fremover.

Ettersom vi nettopp har siklet oss gjennom årets store utdeling, tenkte vi det var på tide å friske litt opp i hukommelsen, og derfor ta en liten titt på tidligere fashionable høydepunkter.

 

Audrey Hepburn (1954)

Denne kjolen hadde Audrey Hepburn på seg da hun vant Oscaren for beste kvinnelige skuespiller for "Roman Holiday" i 1954. Kjolen ble laget til filmen av Edit Head. Hubert de Givenchy gjorde noen små forandringer på kjolen før hun hadde den på seg på Oscar-utdelingen. 

I senere tid har denne kjolen i følge en spørreundersøkelse i Time, blitt kåret til tidenes beste Oscar-kjole. 

 

Gwyneth Paltrow(1999)

En av de mest minneverdige øyeblikkene i Oscar-utdelingens historie er den rosa Ralph Lauren-kjolen til Gwyneth Paltrow. Per i dag ville nok ikke denne kjolen fått like mye skryt, men den passet derimot rett inn på den røde løperen på 90-tallet. Med den naturlige sminken, de eksklusive smykkene og det enkle håret, så Paltrow ut som en prinsesse.

 

Kate Hudson (2003)

Kate Hudson bar en kremhvit kjole fra Versace, som har en utringing som viser akkurat nok hud til at det er sexy og ikke vulgært. Sammen med den naturlige looken og det enkle tilbehøret, ble dette antrekket nydelig og kjolen fikk den oppmerksomheten den fortjente.

 

Penelope Cruz (2007)

Den pudderrosa kjolen fra Versace Atelier har blitt en legende på Oscar-utdelingen, og den lekre overdelen med flotte detaljer og det brusende skjørtet sitter som støpt på Penelope Cruz, og den duse fargen gir henne en nydelig gyllen hudtone.

 

Marion Cotillard (2008)

Jean Paul Gaultier har designet den hvite havfrueinspirerte kjolen som Marion Cotillard bar under utdelingen i 2008, og den passer perfekt til Cotillards kroppsfasong. Av tilbehør har hun gått for matchende gulldetaljer som et langt gullsmykke og en hvit clutch med gullfarget lås.

 

Anne Hathaway (2009)

Om det er noen som stadig ser flott ut på den røde løperen, er det Anne Hathaway, men i 2009 var det året hun uten tvil gjorde mest inntrykk. Med den formsydde, glitrende kjolen fra Giorgio Armani Privé var Hathaway ikke annet enn nydelig.

 

Mila Kunis (2011)

Kjolen er laget av ingen andre enn couture-legenden Elie Saab, og den lavendelfargede kreasjonen er en nydelig farge til den flotte Mila Kunis. Av tilbehør er det brukt en matchende clutch fra Bottega Veneta, samt enkle smykker og en klassisk frisyre. Selv om hun ikke fikk noen pris for sin rolle i Black Swan, er hun fortsatt husket den nydelige kjolen, noe hun trolig vil være i lang tid fremover.

 

Gwyneth Paltrow (2012)

Når Paltrow ankom den røde løperen under Oscar-utdelingen i 2012 ble trolig hele moteverdenen lamslått av den hvite kreasjonen fra Tom Ford. Selv om Paltrow gang på gang klarer å se fantastisk ut under de årlige utdelingene, var dette antrekket noe for seg selv. Matchet med en kort frisyre og enkle smykker, ser hun både trendy og elegant ut.

 

Jennifer Lawrence (2013)

Når man ser på den lekre, volumiøse kjolen fra Dior, kan man forstå hvorfor Jennifer Lawrence falt hodestups under Oscar-utdelingen i 2013. Heldigvis går denne hendelsen så å si i glemmeboken når man ser denne nydelige kjolen. Til antrekket har Lawrence tatt det helt rolig med tilbehør, og med naturlig sminke og matchende neglelakk ser hun helt fantastisk ut. 

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold