© Getty Images, Instagram

Slik ble Rihanna kjent - les hennes historie

Slik ble Rihanna kjent

27. mars 2015 av Kristine Bruerberg Karlsen

Oddsen mot Rihanna ville fått enhver til å miste motet. Rihannas oppvekst var ikke enkel, full av vold og narkotikabruk, fattigdom og sykdom. Da hun fylte 16, la til og med Jay-Z merke til henne på en audiotion. Barbadiske Robyn Rihanna Fenton skulle bli noe stort.

Les også: Denimfeber i Hollywood

Nesten 10 år senere har Rihanna vunnet åtte Grammys, utgitt sju album (en åttende er på vei!) og ble den første kvinnen med fire nummer én hits på Billboard Hot 100-lista på ett år. For noen uker siden ble hun utnevnt til Diors aller første mørke talsperson. På mandag la filmselskapet Dreamworks ut to nye sanger til animasjonsfilmen Hjem. Hun har også stemmen til hovedrollen i filmen.

Ingenting kom uten hardt arbeid. Et tiår inne i karrieren, er Rihannas historie en med tunge kamper og fortjent suksess.

RIHANNAS HISTORIE:

Rihanna ble født 20. februar 1988. Faren hennes, Ronald, drev et varehus, og moren, Monica, var regnskapsfører. Sammen med lillebroren Rorrey vokste de opp i et vanskelig hjem. Faren var alkoholiker og narkoman; Rihanna har senere fortalt til musikkbladet Rolling Stone at faren slo moren opptil flere ganger.

Det resulterte i at Rihanna var mye plaget av stress og hodepine fra hun bare var åtte år gammel. Men når foreldrene skilte seg da hun var 14, stoppet hodepinene. Etter skilsmissen jobbet moren fulltid, og Rihanna måtte ta seg av lillebroren.


Jeg vokste opp fort, nesten som en mor nummer to, har Rihanna fortalt The Guardian.

Selv om livet hjemme ble bedre, ble Rihanna mobbet på skolen for hennes lyse hudfarge. Faren hennes var en del av et miljø som hadde kallenavnet "Redlegs": en betegnelse for fattige, hvite beboere på Barbados. I følge magasinet Allure, var Rihanna kjapp til å forsvare seg når hun ble mobbet. Da hun ble eldre og kom i tenårene var hun i militæret, og fikk til slutt en korporaltittel. Hun var en ekte guttejente, og ble med i hæren for å vise at hun var tøff nok.


Denne tykke huden har utviklet seg helt siden første dag på skolen, har Rihanna fortalt Harper's Bazaar. – Jeg hadde ikke overlevd berømmelsen hvis jeg ikke hadde vært tøff fra før av. Det vanskeligste i livet er å være sårbar. 

Selv om RiRi var ganske sjenert, vant hun en skjønnhetskonkurranse på videregående for å ha sunget Mariah Careys "Hero." Hun elsket å synge; på stranden, på nattklubbene og rundt omkring hjemme. I følge Rolling Stone har hun alltid visst at hun ville bli en popstjerne.


Jeg lo alltid litt av de dumme skjønnhetskonkurransene, fortalte hun Daily Mail i 2007. – Men vennene mine utfordret meg til å bli med, og militærtreningen kom godt med da jeg måtte lære å balansere bøker på hodet til catwalken.

Ikke lenge etter skjønnhetskonkurransen, oppdaget en ferierende amerikansk produsent henne på en audition. Han het Evan Rogers, og har fortalt i ettertid at han visste at han hadde funnet noe stort. I løpet av bare noen måneder hadde Rihanna flyttet til Connecticut for å bo med Evan og kona hans. I et studio der, spilte de inn en demo som senere skulle bli hitlåta "Pon De Replay".


Jeg så ikke tilbake da jeg forlot Barbados, har Rihanna fortalt People Magazine. – Jeg ville gjøre hva jeg måtte gjøre, selv om det betød at jeg måtte flytte til Amerika.


Evan Rogers sendte demoen de hadde spilt inn til plateselskaper i hele landet, og den havnet til slutt på pulten til Def Jam-presidenten Jay-Z. Som 16-åring ble Rihanna kalt inn til en audition av hip hop-legenden for en plass i selskapet. Hun sang Whitney Houstons "For the Love of You" på Def Jam-kontorene.


Jeg signerte en kontrakt med henne på dagen, sa Jay-Z til Rolling Stone. – Det tok omtrent to minutter før jeg så at hun var en stjerne.


I mai 2005, fire måneder etter Def Jam-kontrakten, ble "Pon De Replay" sluppet. Sangen nådde nummer to på Billboard Hot 100, og satte Rihannas første album, "Music of the Sun", på kartet. Åtte måneder senere kom "A Girl Like Me", og i juni 2007 kom superhiten "Umbrella". Sangen lå høyest på Billboard-listen, som gjorde Rihanna til den ultimate popstjernen med en sang som egentlig skulle til Mary J. Blige. Det er vanskelig å forestille seg at noen kan gjøre den like bra.

I dag er Rihanna 27 år gammel, og har så vidt begynt karrieren. Allerede som en filantrop og et moteikon har hun overkommet den tilsynelatende uovervinnelige oddsen for å bli en av de mektigste kjendisene i verden.


Det er fantastisk hvor ensom man kan føle seg, uten at noen forstår, fortalte hun til talkshowdronningen Oprah. – Det øyeblikket du blir sårbar er det alltid noen som strekker ut en hånd. De går gjennom det samme. Jeg vil ha de skal vite at jeg har feil, jeg også. Jeg vil at de skal vite om feilene. Jeg vil ikke sitte på en høy hest. Jeg vil være et forbilde for fansen min.


Rihannas historie er inspirerende, og beviser at man kan få til ekstremt mye med hardt arbeid.

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold