© Lauren Conrad, Instagram

Lauren Conrad sin sjekkliste: bør dere flytte sammen?

Dette bør du tenke over før du blir samboer med kjæresten.

14. januar 2018 av Annette Haga

Lauren Conrad ble i 2004 kjent gjennom realityserien Laguna Beach, og har siden gjort suksess som forfatter, designer og motepersonlighet. På bloggen sin deler hun sine beste tips innen skjønnhet, shopping, trening og livsstil - samt dating og kjærlighet. I 2014 giftet hun seg med William Tell, tidligere gitarist i Something Corporate, og i dette blogginnlegget forklarer hun hvordan hun visste at det var riktig for dem å flytte sammen.

This guy graduated from law school today! So proud! #esquire

A post shared by Lauren Conrad (@laurenconrad) on

HER ER 10 TING LAUREN CONRAD MENER DU BØR TENKE OVER - FØR DU BLIR SAMBOER MED KJÆRESTEN:

1. Gjør jeg det av de riktige grunnene?
Dette er det første og viktigste spørsmålet du bør stille deg selv. Vil du flytte sammen med denne personen fordi du ser på det som neste steg i forholdet og du ønsker å dele livet ditt med han? Eller er det av mer økonomiske og praktiske grunner? Hvis det er på grunn av sistnevnte, trenger det ikke å være galt, du må bare forsikre deg om å definere bakgrunnen slik at forventningene justeres deretter. Hvis ikke kan det bli utfordringer og forvirring i forholdet. Så sørg for at dere flytter sammen av riktige grunner, og at dere har snakket gjennom det slik at det ikke oppstår misforståelser.

2. Har dere en plan over økonomien?
Dette er ikke spesielt romantisk, men å lage en plan over økonomien er det nest viktigste dere bør snakke om før dere flytter sammen. Det er en god idé å få avklart hvem som skal betale for hvilke regninger, hvordan utgiftene skal fordeles osv. Noen av de største kranglene i forhold handler gjerne om at man ikke deler det samme synet på økonomien, så det er en god ting å bli enige om dette før dere flytter sammen.

3. Har dere samme synspunkt på hva som er et rent og ryddig hjem?
Det høres kanskje trivielt ut, men det er utrolig hvor enkelt det kan oppstå dårlig stemning over små ting som skitne tallerkener. Hvis du er en ryddig person som har levd i et rotete kollektiv, eller hvis du har en mer avslappet holdning til det og har bodd med en som har støv på hjernen - ja, da vet du hvor slitsomt det kan være. Sørg for at du og partneren din har en tilnærmet lik definisjon på hva en "ren leilighet" er - slik at du vet hva du kan forvente.

4. Har dere like matvaner?
Det er viktig at du kjenner til hvor sunn eller usunn kjæresten din er. Spiser han junkfood hver dag, mens du foretrekker økologisk vegetarmat? Vet å reflektere over matvanene deres i forkant vil du minimere stresset over å skulle handle inn mat og spise daglige måltider sammen.

5. Hvor sosiale er dere?
Hvis du er en type person som liker å invitere venner på besøk hver helg, mens kjæresten din foretrekker å slappe av på sofaen bare dere to - bør du tenke over om det er lurt å bo sammen. Hvis dere har forskjellig syn på hvor ofte dere ønsker å være sosiale, bør dere lage noen regler for hvor ofte venner kan inviteres. Snakk sammen om aktiviteter i hverdagen også - kjæresten din vil kanskje foretrekke at du har dine vinkvelder med Bachelorette på tv-en hos en venninne i stedet for hos dere (og du vil kanskje at han skal se på søndagens fotballkamp hos en kompis).

Celebrating 4 wonderful years with my Valentine 🌴👙🍹

A post shared by Lauren Conrad (@laurenconrad) on

6. Har dere en plan for kjæledyrene deres?
Har du dyr? Da er det viktig å være klar over om kjæresten din er med på å ta sin del av ansvaret. Når man bor sammen vil automatisk den ene personens kjæledyr bli begge sitt ansvar. Uansett om det var intensjonen eller ikke. Kommer du sent hjem fra jobb? Da vil du antagelig ringe kjæresten og be han ta med hunden ut på en tur. Og vice versa.

7. Er du villig til å forplikte deg?
Å være klar over hvilket nivå dere er på i forholdet er viktig. Det å flytte sammen er et stort steg og vil resultere i mange forandringer (både gode og utfordrende) i forholdet. Vær sikker på at du kjenner deg klar for det!

Les også: 20 tegn på at du har funnet den rette!

8. Er timeplanene deres kompatible?
Det er viktig at timeplanene deres passer sammen. Jobber dere begge fra 9 til 17? Eller har en av dere en mer kreativ jobb som krever lange netter? Uansett hvor like eller forskjellige timeplanene deres ser ut, er det bra om dere diskuterer ting som når dere vil legge dere om kvelden, når dere står opp om morgenen, hvor lenge dere er ute i helgene, osv.

9. Stoler du på denne personen?
Siden du skal dele livet og hjemmet ditt med denne personen, bør du forsikre deg om at du har mye tillit til han. Å stole på partneren din innebærer at du vet at han vil betale regninger, holde avtaler, hjelpe til med dyrene dine og stille opp for deg. Selv om forholdet er ferskt, bør du ha dette i tankene (og det kan eventuelt være lurt å vente litt med å flytte sammen til tilliten er bygget opp).

10. Har dere snakket ordentlig om det?
Når du vet alle svarene på spørsmålene ovenfor, er neste skritt å sette seg ned med partneren din og snakke gjennom det. Når dere har fått dette avklart vil overgangen til flyttingen være mye mer spennende og uanstrengt, og du vet at du gjør det for de rette grunnene. Og husk, hvis du er i tvil om forholdet generelt, bør du huske at det å være samboere gjør det mye vanskeligere å bryte opp.


10 problemer jenter i forhold har

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM
VI ER OGSÅ PÅ SNAPCHAT: STYLISTANO

NYHETSBREV