Innredning på liten plass.
© Eirín Kristiansen

Lite plass i hybelen?

Vi har de beste tipsene for deg!

6. mars 2018 av Anja Karoline Tørhaug Bratland

Studentlivet byr på mange utfordringer, som å skulle få plass til hele livet sitt i en liten hybel. Heldigvis finnes det mange tips og triks for deg som bor smått. Vi har hands-on erfaring, og har samlet de beste tipsene for deg!

Mine 15 kvadrat✨ #MinStudentBolig

A post shared by Ingunn (@ingunnborvik) on

Alle ting må ha et hjem

Bor du smått, skal det så lite til før hele hybelen ser ut som et eneste stort kaos. Å holde hybelen ryddig til enhver tid er derfor ekstra viktig, og mye lettere dersom alt har sin faste plass. 

Tenk oppbevaring fra dag én

Du kommer garantert til å få behov for mer oppbevaring enn du trodde! Tenk oppbevaring når du handler møbler, for eksempel en sovesofa med oppbevaringsrom, eller et sofabord med plass til oppbevaring under. Gjør også oppbevaring dekorativt, med fine esker og kurver.

I en hybel er faktisk alt lov når det kommer til oppbevaring, kjøkkenskapet er jo et utmerket klesskap dersom du kun eier et par tallerkener og vinglass!

Innredning på liten plass.
© Eirín Kristiansen

Sørg for nok lys

En liten og mørk hybel virker bare enda mindre (og ganske så trist). Bytt ut gardiner med lameller, som lar deg regulere hvor mye dagslys du slipper inn i leiligheten. Sørg også får å ha nok av belysning!

Lyse vegger og lys innredning gjør også at rommet virker større.

Kjøp fine nødvendigheter

Noen ting kan man faktisk ikke rydde bort, som for eksempel skittentøyskurven eller oppvasktingene. Tenk derfor at disse tingene også kan se fine ut, uten at du trenger å legge i for mye penger.

Invester i et stort speil

Et stort speil reflekterer lyset og får rommet til å virke større (og siden du bor alene i en liten hybel har du kanskje ingen andre å beundre enn deg selv). Beste plasseringen av speilet vil være mot et vindu, så får du reflektert dagslyset! 

Less is more

"Less is more" gjelder både når det kommer til møbler og alt av småting. Vær nøye med hva du velger å dra inn i leiligheten, og med hva du velger å ha synlig. Har du mange småting du er glad i, kan du rullere på hva du velger å vise frem.

© Eirín Kristiansen

Tenk hotellsuite!

25 kvadratmeter høres kanskje lite ut for en leilighet, men stort for et hotellrom. Hybelen er hovedsakelig et sted hvor du skal sove, spise og slappe av. Fokuser på å skape ditt eget, personlige fristed! 

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold