© Annette Haga, Cornelia Grimsmo, Eirin Kristiansen

Dette drømmer norsk ungdom om

Det er spesielt to ting unge nordmenn søker etter.

3. juli 2018 av Charlotte Sørvald

Vi drømmer om å finne den store kjærligheten, den perfekte jobben og utenlandsopphold. Unge nordmenn har store planer for fremtiden. 

Ifølge en fersk undersøkelse gjennomført av Yougov, ønsker hele én av fem unge nordmenn å flytte fra landet over en lenger periode. Undersøkelsen, som er gjort på vegne av Canon, viser tydelige forskjeller mellom norsk ungdom og unge svensker og dansker blant annet når det gjelder eventyrlyst – i gjennomsnitt ønsker til sammenligning bare én av åtte nordiske ungdommer å flytte fra hjemlandet sitt.  

Les også: Slik kan du reise uten at det koster deg så mye penger. 

© Eirin Kristiansen

Men, det å flytte fra Norge er ikke det eneste unge nordmenn drømmer om. Det er tre ting som er enda viktigere enn å reise på eventyr – kan du gjette hva de er?

Nummer én på listen over fremtidsdrømmer er nemlig å finne seg en partner. Hele 29 % har satt dette som det viktigste punktet (det er jo litt koselig da!?), etterfulgt av fast jobb (24 %) og ta førerkort (også 24 %) – det virker som trygghet og voksenlivet frister for de aller fleste. 

Les også: 20 (uromantiske) tegn på at du har funnet den rette. 

Dette drømmer nordmenn om.
© Sophie Odelberg

En annen drøm som vi ikke deler med våre naboer, er å tjene penger på blogg og Instagram. Selv om fenomenet har blitt superpopulært de siste årene, når ikke dette opp på topplisten til unge nordmenn. I Sverige derimot, ønsker hele 20 % å tjene penger på denne livsstilen.

Selvom det finnes noen ulikheter mellom de nordiske landene er det noen sterke fellesnevnere: kjærlighet og trygghet.

Les også: 10 løgner om livet du ikke må tro på. 

Ungdomseksperten Sofia Rasmussen, syns ikke at resultatene er så overraskende: 

- At unge i alle fire land først og fremst drømmer om å finne en partner og en fast jobb i det kommende året, forsterker bildet av en trygghet- og familieorientert ungdomsgenerasjon, et bilde som også kommer frem av andre studier. Men unge ønsker ikke bare stabilitet hjemme, de vil også oppdage verden, sier hun. 

© Annette Haga

FØLG @STYLISTA PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold