© Celine Heldrup

One to watch: Celine

Celine Heldrup er denne månedens "One to watch".

20. februar 2018 av Charlotte Sørvald

Hver måned i 2018 skal vi utnevne én person som vi mener fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Det kan være hvem som helst – her er det ingen begrensninger, og du kan være med å bestemme. Kom med forslag til oss om noen du syns utmerker seg på en eller annen måte, og vi tar dette med i vår vurdering.  

I januar valgte vi Iris Torp Sørensen som månedens One to watch.  

Personen vi har valgt ut denne måneden er Celine Heldrup. Hennes supre engasjement rundt Uperfekte Piker er grunn nok til å følge ekstra med på denne jenta. På kort tid har Instagram-kontoen fått over 9000 følgere, og begeistringen er stor rundt prosjektet –Celine og bidragsyter Amalie Snøløs har blant annet vært på God Morgen Norge for å snakke om det spennende initiativet. 

I tillegg til Uperfekte piker, har Celine en egen blogg hvor hun legger ut inspirerende og fristende oppskrifter titt og ofte. 

Til daglig studerer Celine ernæringsterapi på Tunsberg Medisinske Skole og er deltidsansatt på helsekostbutikken Life.  

– Jeg bruker mye av hverdagen på det jeg elsker mest: ernæring, bilder og tanker rundt det å følge samfunnets mal som jeg deler på min blogg og Instagram.

© Celine Heldrup

8 spørsmål med Celine:

Hvorfor valgte du å starte Uperfekte Piker?

– Dette har lenge vært en hjertesak for meg, men da jeg i sommer forbedret min Instagram med planlagte og oppstilte bilder strittet det imot min sak. Bilder er en hobby for meg, både bak og foran kamera. Jeg inspireres av fine bilder og stortrives med dette. Men jeg ønsker at andre skal vite sannheten bak bildene, at dette ikke realiteten og at livet mitt består av så mye mer enn bare dette. Det var slik jeg kom inn på tanken om å starte prosjektet. For mange er sosiale medier både en hobby og business i dagens samfunn, og det er ikke mulig å stoppe alle de ”perfekte” profilene der ute. Isteden ønsker jeg å fokusere på akkurat disse profilene og vise at bildene våres ikke nødvendigvis beskriver realiteten.


Hva tenker du om det presset unge jenter går gjennom i sosiale medier?

– Jeg har selv vært gjennom en periode i livet mitt der jeg alltid siktet mot å presterte på toppnivå og være perfekt i alle sammenhenger, spesielt i forhold til studier og venner. Perfeksjonisme på et så høyt nivå ga konsekvenser som angst og utmattelse. Jeg ser og opplever at mange i min generasjon har for stort fokus på å være lik alle andre, være en del av gjengen, prøve å oppnå samme resultater som sine forbilder og ikke minst prestere på toppnivå innenfor karriere, studier og skole. Men vi glemmer det som er viktig- oss selv, naturen og den gode samvittigheten.


Hva er det beste kostholdsrådet du har fått så langt?

– At stress er roten til veldig mye vondt og kan skape alt fra matreaksjoner til livsstil sykdommer.

Saturday💛

A post shared by CELINE HELDRUP (@celineheldrup) on

Hvilket kostholdsråd ville du gitt videre til andre jenter?

– Spis med god samvittighet og lytt til det DIN kropp vil ha og ikke hva forskning og samfunnet mener er det rette for deg. Vi er så individuelt skapt at det ikke finnes et likt svar for alle.


Følger du noen matblogger? I så fall hvilke er dine favoritter?

– Jeg følger ingen fast men synes blant annet marenaasen.no og melissaspania.no kommer med mange gode oppskrifter og helseprat.


Hva eller hvem blir du inspirert av i hverdagen?

– Åh det er så mange gode mennesker og kloke hoder som inspirerer meg i hverdagen. Men mamma er og har alltid vært min store inspirasjon. Hennes positivitet og glede over de små tingene i livet tar jeg med meg i hverdagen. Pappa inspirerer meg til å bruke naturen så langt det er mulig, til både trening og for avkobling. Sheila Gomes som jeg ble kjent med gjennom prosjektet vårt Uperfektepiker, har mange kloke ord og er blitt en stor inspirator for meg. En helt nydelig personlighet som alltid følger magefølelsen og hjertet sitt.

Hvem er dine favoritter på Instagram?

– Fitfocuse og Linda Stuhaug er nok blant favorittene når det kommer til matbilder. Mens Jannid sine poserte bilder er kreative og nydelige, hun inspirerer til mine bilder foran kamera.


Hva er dine fremtidsplaner/drømmer for Uperfekte piker?

– Jeg håper vi etter hvert kan utvikle, dele og utvide prosjektet slik at vi kan nå ut til enda fler. Målet er å hjelpe andre til å bli så sterk i seg selv at de blir påvirket av det rundt seg på en positiv måte, at det kan inspirere og bygge deg opp, at du tør å ta egne valg og følger din drøm og dine verdier. Da er det også viktig for oss å vise at det ”perfekte” rundt ikke nødvendigvis tilsvarer realiteten. 

Vi er 18 piker med 18 forskjellige personligheter. Vi har et felles ønske om å bidra til endret tankemønsteret hos dagens unge. Vi har laget en Snapchat kanal med tittelen ”uperfektepiker”. Vi har alle forskjellige bakgrunner, fra modeller, mote- og sminkeeksperter, til langrennsløpere, ernæringsveiledere, osteopat, yogalærere, personlig trener, feminister og ikke minst alle oss med erfaringer. Erfaringer fra psykiske problemer og kampen om å prestere perfekt på alle mulige måter. Flere av oss er kanskje syndebukkene, de som samfunnet mener bidrar til dårlig selvbilde hos unge gjennom perfekte bilder og presset om trening, ernæring og helse for et optimalt liv. Kanskje vi kan snu på det? Vise det ufiltrerte livet bak sosiale medier. Vi ønsker å treffe dere med et anspent forhold til trening, mat, venner, skole og ikke minst du som har et usunt forhold til deg selv. Vi ønsker også å være en informasjonskanal, inspirere til å være glad i deg selv som du er, inspirere til endring og fortelle hva som egentlig skjer i kroppen din når du prøver å strekke deg mot å bli den perfekte pike, når du prestere 110% i stedet for 80%. Så til deg som leser dette her, legg til ”uperfektepiker” på Snapchat og følg oss på Instagram og Facebook med samme navn. På bildet ser dere bilde av den fine gjengen som jeg er uendelig takknemlig for å ha fått med på dette prosjektet❤️

A post shared by Uperfekte Piker (@uperfektepiker) on

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold