© Getty Images

Dette er de nye oppdateringene på Snap

Irritert på de nye oppdateringene til Snapchat? Vi viser deg hvordan du bruker de forskjellige funksjonene.

1. februar 2018 av Charlotte Sørvald

I likhet med Instagram, gjør Snapchat stadig endringer. Mange syns at noen av de nye funksjonene er ganske forvirrende, men vi har undersøkt litt hvordan de nye oppdateringene fungerer. 

Også er det jo som alt annet – vi blir nok godt kjent med dette om noen få dager, kjenner vi oss selv rett. 

Venner

Venner er plassert som før - sveip til høyre. 

Når du får en snap fra en venn, så er det faktisk ikke så lett å se lenger. Det kommer en liten rød (bilde) eller blå (tekst) firkant til høyre for navnet. 

Når du tar et bilde, og skal sende det, så ligger "Min story", "Our story", og forskjellige grupper du er med i – helt øverst. Så kommer de du kommuniserer mest med "Bestevenner" – du kan nå ha flere bestevenner (yay!).  

Nedenfor kommer "Nylige", og deretter "Grupper" igjen også resten i alfabetisk rekkefølge. 

Mye av dette er som før, men det ser litt annerledes ut. 

Forvirret? Du er ikke alene om det. Men med et par dager med intens snapping, er vi nok alle kjent med funksjonene (og vel så det..).

© Getty Images

Story

Før var det sånn at når du sveipet til venstre, så kunne du se nye stories til alle du følger. Nå er det derimot slik at du må sveipe til høyre. Her ligger da stories blandet inn sammen med venner (litt rotete). Ved å trykke på den boblen ved siden av navnet, kommer storien opp. Når du er ferdig med å se på en story, kommer det en "preview" av neste. 

For å se en story på nytt, må du trykke på navnet til den personen det gjelder, og trykke på storien til venstre for navnet. 

Snapchat viser kun stories til de vennene du er i mest kontakt med, noe som jo er ganske annerledes enn før. 

Hvis du leter etter en spesiell person eller story, som du IKKE holder kontakten med jevnlig, er det letteste å bare søke på navnet i søkefeltet helst øverst på "Venner". 

Utforsk 

Når du sveiper til venstre så kommer du til "Utforsk". Denne siden ser veldig annerledes ut, og kan være litt forvirrende. Her kommer populære stories opp, i tillegg til mye annet (som mest sannsynlig er relevant for deg). 

Her kommer det også opp stories fra folk du følger, men ikke er venner med (type kjendiser som du følger, osv.)

Bitmoji

Den nye oppdateringen på Bitmoji (Bitmoji Deluxe) er ganske kul! Nå kan du plassere et bilde av deg selv ved siden av der du oppretter din "avatar" og du vil kunne få en mye mer realistisk figur av deg selv.  

Du kan også velge mellom flere hudfarger, hårfrisyrer og mye annet. Bare se her: 

Følg @Stylistano på FACEBOOK og INSTAGRAM

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold