Radical Broccoli
© Instagram/@radicalbroccoli

One(s) to watch: Radical Broccoli

Disse søstrene går foran som prakteksempler på hvordan vi bør behandle miljøet. Vi har MYE å lære!

28. mai 2018 av Charlotte Sørvald

Denne måneden har vi valgt søstrene Susanne og Anette Bastviken som står bak bloggen Radical BroccoliDu har helt sikkert sett eller hørt disse jentene snakke om vårt ekstreme plastikkbruk, og alle gode tiltak som kan gjøres for å forbedre det. Fikk du med deg at de prøvde å gå en hel måned uten å bruke plast? Ganske imponerende! Innsatsen de gjør for å gi oss kunnskap om miljøet er grunn nok til å følge ekstra nøye med disse jentene.  

Les også: Sunniva var #StylistaOTW i april. 

Til daglig jobber de for Gunhild Stordalens EAT (@eatforum) "som har som ambisjon å transformere det globale matsystemet til et som er bedre for oss og planeten." I tillegg til å drive Instagrammen og bloggen Radical Broccoli, skriver søstrene artikler for Dailystory.no om alt fra grønn mote til det siste innen naturlig velvære og vintageklær, kule grønne prosjekter, mennesker og selskaper. De er også med i kollektivet til Nordic Ocean Watch som jobber for å ta vare på havet. Jentene holder også foredrag, og prøver i tillegg å tilbringe så mye tid i naturen som mulig. "Nå om sommeren prøver vi å få til et hopp i havet hver dag", sier de. 

Er du like nysgjerrig på disse flinke damene som oss? Vi har spurt søstrene 8 spørsmål om miljø, plastikk, mat og skjønnhet...og litt om fremtidsdrømmer. 

Sunday selfies 💮

A post shared by radicalbroccoli (@radicalbroccoli) on

8 spørsmål med Radical Broccoli:

Har dere alltid vært miljøbevisste eller har det kommet etterhvert?

Susanne har lenge vært en slags resirkuleringsminister hjemme (usikker på hvor det kom fra), men det helhetlige miljøengasjementet har definitivt kommet i senere tid etter noen kjipe helseerfaringer som gjorde at vi fikk lyst til å renske opp litt i hva vi puttet i og på kroppen. Det gikk fra å endre kostholdet litt og litt til et som er bedre for oss og naturen (ut med kjemikalier og kjøtt, og inn med masse grønt), for deretter å tenke på hva vi smurte på oss, hvilke klær vi kjøper, plastbruk, hvordan vi transporterer oss og hvor mye vi er og leker i naturen! 

Hva er det som evt. gjorde at dere ble så opptatt av miljøet?

Som vi kom litt inn på over var det faktisk hver vår personlige «møte veggen» historie som gjorde at vi bare bestemte oss for å endre på store deler av måten vi levde på før. På forskjellige tidspunkter i livet har kroppene våre sagt stopp på hver sine måter, og det har vært en supertransformasjon fra 2015 hvor vi hver eneste dag har lært mer om hvordan man kan leve litt mer i takt med naturen og litt grønnere!

Surfing. The best anxiety relief ever made 🧘🏽‍♀️ namaste 〰️

A post shared by radicalbroccoli (@radicalbroccoli) on

Hvilke råd vil dere gi andre unge for å bevare miljøet? 

Det høres ut som en amerikansk klisje, men tips nummer én er å bruke tid på å sjekke ut hvordan du tar vare på deg selv. Superstressa personer med konstant dårlig tid vil nok ikke ha så mye overskudd til andre enn seg selv, men hvis man klarer å ta et skritt tilbake til å nyte livet mer i hverdagen og roe litt ned vil man antagelig også få overskudd og øynene opp for hva man vil gi tilbake til denne nydelige jordkloden som det er litt dårlig stelt med for øyeblikket. 

Hvor handler dere helst matvarer?

Drømmen hadde jo selvfølgelig vært å dra ut på en gård og plukke med seg økologiske varer, men vi handler som oftest på den nærmeste matbutikken fordi det tar kortest tid i en litt fullstappet hverdag. Vi tar alltid med handlenett, små bommullsposer og prøver å handle minst mulig plast. Aller helst skulle vi nok handlet på noe lignende som WholeFoods for de som vet hva det er. Drøøøm. 

True earth love 🌺🌺

A post shared by radicalbroccoli (@radicalbroccoli) on

Hvilke skjønnhetsprodukter anbefaler dere?

Anette: Jeg prøver å brukte mest naturlige produkter og er alltid på leting etter det beste som faktisk funker. Jeg elsker Grown Alchemist sin balancing toner og Eco Minerals flawless foundation. Den er laget av 100% naturlige mineraler. Jeg er også glad i shampoo&hårkur fra O&M som jeg fikk anbefalt fra amnt (en grønn frisør i Oslo). I det siste har jeg slitt med huden så da har jeg brukt produkter fra Dr. med. Christina Schrammek som er urtebaserte men litt sterke enn helt naturlig.

Susanne: Jeg bruker ikke så mange produkter, og holder det helst så enkelt jeg bare kan. Mine favoritter er Weleda Skin Food ansiktskrem, en deilig body lotion, naturlig parfyme som jeg kjøpte på Costa Rica som lukter palo santo, øyebrynsgel med farge fra Benefit og litt farge i kinnene fra ett eller annet solpudder. Jeg bruker også en naturlig deodorant som jeg anbefaler alle andre å gjøre - dette området er supersensitivt og det man smører på trekker rett inn i huden og kjertlene under armen. 

Hvem eller hva inspirerer dere?

Anette: Alt mulig! Jeg blir veldig inspirert av folk som elsker det de gjør/jobber med og ennå mer hvis de gjør verden et bedre sted. Jeg er megafan av Oprah og Gwyneth Paltrow og generelt folk som gir meg lyst til å bli et bedre menneske. Jeg inspireres også av naturen og havet og alle de fine fargene. København har også alltid vært en inspirasjonshub for meg.

Susanne: jeg blir inspirert av de rareste ting. det kan være alt fra en person jeg ser på gaten med en innovativ sveis, en tegning på en vegg, en digg matrett på instagram, en flink youtuber eller farmors gamle klær. pinterest er også et sted jeg finner enormt med inspirasjon - også til hvordan man kan være mer miljøvennlig (bare søk på ecofriendly) :-)

Hvordan unngår dere å bruke plastikk? Er det i det hele tatt mulig? 

Susanne: jeg unngår all bruk av plast jeg klarer fordi jeg ikke vil at noe skal havne i naturen, og fordi jeg prøver å etterlate meg minst mulig milijøavtrykk og avfall. Jeg klarer ikke å unngå alt, selv ikke da vi hadde plastfri måned i februar, men jeg har alltid med handlenett, egen kopp og vannflaske og gjerne bestikk for å slippe engangsplast.

Anette: Jeg (prøver å) alltid ha med med meg vannflaske, kaffe/tekopp og handlenett i vesken min! Det er sånne små triks i hverdag som gjør det lett å unngå engangsplast. Hvis jeg er på steder hvor de bare serverer i plast og jeg ikke har koppen min så boikotter jeg stedet. Jeg klarer ikke å fullstendig unngå å bruke plast i hverdagen fordi det er alt for mye på matbutikken som er pakket inn i det. Men hvis jeg har muligheten velger jeg alltid det uten! 

Hva er deres drøm for miljøet? 

Susanne: Min drøm er at det blir supertrendy å være skikkelig miljøengasjerte, at vi ikke ser flere overfylte strender, søppelbøtter og hav med plast, at alle går rundt med kule flerbrukskopper og handlenett og at vi skjønner at grønnsaker er skikkelig godt og veldig bra for jorden! Jeg håper også at fler får øynene opp for at vi har en viktig stemme via lommeboken - du velger hver eneste dag hva slags verden du vil ha. 

Anette: Min drøm er at flere begynner å bli snille med seg selv og dermed blir snillere med jorden - og at flere oppdager at dette henger sammen. Jeg håper også at det blir lettere å finne klær som er miljøvennlige OG trendy og at matbutikkene roer ned på plassbruken. Engangsplast håper jeg blir forbudt. Jeg drømmer også om å surfe i hav med fisk og skilpadder, ikke sugerør, chipsposer og sminkeservietter.

Making something exciting today🎥

A post shared by radicalbroccoli (@radicalbroccoli) on

Følg @stylistano på Facebook og Instagram!

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold