par som krangler
© Getty Images

Slik avslører du en løgner

Og nei, det har ikke noe med neser som vokser å gjøre

4. mars 2019 av Redaktionen

Alle lyver – det er vitenskapelig bevist. Men med løgnen følger ofte den ubehagelige risikoen for å bli oppdaget. Se hvordan du kan avsløre om en peron lyver til deg.

Oppførsel og stemme

Når en person lyver til deg, vil vedkommende alltid endre oppførsel littegrann. Stemmen blir kanskje høyere eller dypere. Venninnen din snakker mye mer ivrig enn hun vanligvis gjør, eller kjæresten din svarer deg bare med enstavelsesord.

Ordvalg 

Et menneske som lyver vil ofte prøve at unngå å si ‘jeg’ og ‘meg’, og han eller hun vil kanskje svare deg med et spørsmål. Hvis moren din for eksempel spør: ‘Røyker du?’, og du svarer: ‘Nei! Hvem kunne finne på å lyve om noe sånt?’ – så kunne det være et tegn på at du lyver.

Svar på alt

Hva gjorde du i går? De fleste av oss skal stoppe litt opp og tenke etter, mens en person som lyver, har svar på alt med en eneste gang. Det er nemlig noe han eller hun finner på.

Uro i kroppen

Mange mennesker blir nervøse når de lyver, og det får dem til å sitte urolig. De børster støv av bordet, fikler med håret eller fortsetter å pusse brillene bliver ved med at pudse briller.

Understreker sannheden

‘For å være helt ærlig’. ‘Hvis sannheten skal frem’. Mennesker som lyver, gjør mye ut av å insistere at de nå forteller deg sannheden, fordi de er redde for at du ikke tror på dem.

Ingen tegn er helt sikre

Det finnes ingen helt sikre metoder på å avsløre en løgner, og punktene over er selvsagt kun indikasjoner. Men det viktigste er at du følger intuisjonen din, og lar magefølelsen bestemme om du tror en person forteller sannheten eller ikke. Underbevisstheten kan ofte plukke opp tegn og forsøker å fortelle deg at det er noe som ikke stemmer.

Vil du lære mer mere om at spotte en løgner, så kan Stylista anbefale den morsomme og spennende Netflix-serienLie To Me, som handler om at tolke de små tegnene vi alle sender når vi lyver.


NYHETSBREV