© Eirin Kristiansen, Man Repeller

Et innlegg vi MÅ diskutere

Moteredaktøren for nettstedet Man Repeller, Harling Ross, har skrevet en sak som vi vil dele med dere.

31. januar 2018 av Charlotte Sørvald

Sosiale medier har blitt en stor del av vår hverdag, og noen ganger kan det føles som det tar helt over virkeligheten. Mange sliter kanskje med å finne sin plass, mye fordi sosiale medier ofte gir et glorifisert inntrykk av hvordan andre både ser ut og lever livene sine. 

Denne uken skrev Harling Ross fra det populære nettstedet Man Repeller et innlegg som handler om nettop dette – det å leve et slags "dobbeltliv.. Vi ville dele dette innlegget med dere, fordi vi mener at hun setter dette moderne "problemet" i et nytt og spennende lys:

Harling starter med å gi oss en slags metafor på hvordan ting skjuler seg fra overflaten. Hun sammenliger et isfjell med vår identitet i den digitale verden, noe som jo er mer eller mindre spot-on. Det er SÅ mye som ikke syntes, og mennesker er SÅ mye mer komplekse enn det som kommer frem i media. 

Som skribent på en av USAs største websider for kvinner (i følge oss), skriver Harling mye om sine erfaringer med mote, skjønnhet, og livet generelt. I kronikken skriver hun at jo mer hun gjør det, jo større blir kontrasten mellom toppen av isfjellet og det som skjuler seg under vann. Toppen av isfjellet er i denne sammenhengen hennes "internet self", og det som skjuler seg er hennes "real self"

Når hun sammenligner disse to, finner hun mange motstridende personligheter. Konklusjonen på hennes egne vurdering er klar og tydelig: hun er ikke den samme på nett som hun er privat, og noen ganger så foretrekker hun sin "internet self"

May I interest you in a pink corduroy suit selfie??

A post shared by Harling Ross (@harlingross) on

Hun beskriver den følelsen av å kunne redigere innholdet i livet sitt som ganske ok – det blir en form for frihet. Frihet til å velge. Hun skriver at det er noen temaer som er enklere å skrive om enn å snakke om, og noen temaer er hun ikke engang klar for å kommentere skriftlig, som kroppspress og sosial angst.

SÅ sier hun noe som er veldig interessant: De temaene hun enda ikke har skrevet om, sliter hun med å passe inn i den personligheten hun allerede har presentert for verden. Her beskriver hun noe som vi kan tenke oss at mange sliter med: At når du har valgt en "personlighet" på nett, så bør du liksom fortsette i det sporet.

Harling skriver at det vil ta tid å akseptere at de forskjellige personlighetene er litt motstridende, men at de begge i bunn og grunn er "carved from the same mountain of ice".

Artikkelen har (per nå) 73 kommentarer med jenter (og gutter) som føler akkurat det samme som Harling.

Hva mener du? Syns du det er vanskelig å finne balansen mellom personligheten din i sosiale medier og privat? Er det ting du unngår å vise frem fordi det ikke "passer inn" i ditt "internet self"?  

Følg @Stylistano på FACEBOOK og INSTAGRAM

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold