One to watch Stylista
© Instagram/Sunniva Kamp

One to watch: Sunniva

Sunniva Kamp er denne månedens "one to watch". Sjekk ut de fantastiske bildene hennes fra alle mulige reisemål – her er det mye inspirasjon å hente av både mat og reise.

29. april 2018 av Charlotte Sørvald

Hver måned i 2018 utnevner vi én person som vi mener fortjener litt ekstra oppmerksomhet. Det kan være hvem som helst – her er det ingen begrensninger, og du kan være med å bestemme. Kom med forslag til oss om noen du syns utmerker seg på en eller annen måte, og vi tar dette med i vår vurdering.  

Denne måneden har vi valgt Sunniva Kamp som månedens "one to Watch. Oslo-jentas inspirerende mat -og reisebilder på Instagram er gode grunner til å følge litt ekstra med. Med reiser til Bali, Roma og Australia, dekker hun masse forskjellige gjennom Instagram- og bildene er i tillegg SÅ kule. Her er det bare å se, bli inspirert og starte å drømme om (og kanskje planlegge) din neste reise. 

Når Sunniva ikke er på reisefot (noe som tilsynelatende er ganske ofte), så jobber hun på tax free-butikken på Gardermoen. Kanskje ikke så rart at reiselysten sniker seg på? Vi har snakket med Sunniva, og spurt henne om alt fra favorittreisemål til hva hun ikke kan leve uten på turene. Sjekk det ut: 

Fikk du med deg månedens "one to watch" i mars? 

• the past is the past, today is today ~

A post shared by sunniva kamp 🌺 travel, foodie (@sunnivakamp) on

8 spørsmål med Sunniva: 

Hva fikk deg til å begynne med reise og mat på Instagram?

Jeg husker jeg kom til småbyen Byron Bay i Australia høsten for to år siden og gikk turen opp til fyrtårnet som byen er så kjent for, og for første gang på lenge kjente jeg meg lykkelig. Følelsen av å være alene et helt nytt sted, lang hjemmefra med en fantastisk utsikt over havet og lyden av bølger mot land var fantastisk. På turen rundt i landet ble jeg kjent med flere som inspirerte meg til å reise mer, og siden jeg kom hjem har ikke lysten forsvunnet.

Jeg har lenge fulgt reisebloggere og misunt dem de stedene de får reist og de tingene de får opplevd, men etterhvert begynte jeg å tenke “hvorfor kan ikke jeg når hun kan”. Så når jeg begynte å legge ut bildene mine på instagram og fikk god respons skjønte jeg at dette var noe jeg ville fortsette med. Når jeg kom hjem klarte jeg kun å tenke på når jeg skulle reise igjen, så jeg jobbet og sparte opp penger så jeg kunne kjøpe min neste flybillett.

Etterhvert la jeg merke til hvor mye oppmerksomhet matbilder fikk på Instagram, og det var med på å gjøre at jeg startet å interessere meg mer for mat. I dag går veldig mye av budsjettet mitt til mat, og jeg reiser nesten like mye for å spise steder som for å se andre ting. Jeg elsker å finne kaféer hvor jeg ikke klarer å bestemme meg for hva jeg vil spise og ender opp med å bestille flere retter i tilfelle jeg aldri får spist der igjen. 

Hva er det beste med det du gjør?

Alt jeg får sett, opplevd og spist! Og alle de fantastiske menneskene jeg har blitt kjent med på veien. Og det at jeg får dele alt med verden.

Les også: Dette må du ha med deg på reisen. 

• finally friday 🤗

A post shared by sunniva kamp 🌺 travel, foodie (@sunnivakamp) on

Hva er ditt favorittreisemål?

Kan jeg si to? Hehe...​

Jeg forelsket meg i Milano da jeg reiste rundt i Italia. Jeg ble utrolig glad i italienere og kulturen deres, og i Milano har du fantastisk shopping med alle de største motehusene på rekke. Du har det fantastiske Galleria Vittorio Emanuele med flagship store til blant annet Prada, Louis Vuitton og Gucci. I tillegg har du vakre Duomo, Navigli elven og gelato på hvert hjørne!

Jeg elsker Bali. Nå har jeg vært der to ganger, og jeg vil fortsatt tilbake. Det er uendelig med deilige restauranter og det er himmelen for alle som spiser plantebasert. I tillegg til det har du fantastisk natur med vannfall og vulkaner i nord, i sør har du klipper med helt fantastisk utsikt i det uendelige, du har Seminyak med bra shopping og Canggu med de beste kaféene, yoga og en utrolig chill vibe. Det er fantastiske bølger om du vil surfe og korallrev om du vil snorkle eller dykke. Du har bra uteliv, men om du vil litt bort fra det hele kan du reise til Nusa øyene like utenfor Bali som har en roligere stemning.

Hvor er det du drømmer om å reise, men ikke har vært enda?

Akkurat nå frister Instagram meg med Tulum i Mexico og Phillipinene! Men andre steder som lenge har vært på listen min er Vietnam fra nord til sør, Island, Pig´s Beach i Bahamas, Hawaii og å leie en seilbåt i Kroatia.

Les også: Annijor og Cornelia i L.A. 

Du er så flink til å ta bilder- er det selvlært? Hvilke redigeringsprogram bruker du til bildene dine?

Jeg har alltid vært glad i fotografering, men har aldri tatt noen kurs. Før jeg dro til Australia hadde jeg bestemt meg for at jeg ville kjøpe et ordentlig kamera og endte opp med Olympus Pen E-PL8. Det har vært min faste følgesvenn og jeg kunne ikke vært mer fornøyd. Jeg kjøpte meg et nytt 17mm objektiv som jeg nå bruker fast.

Jeg har ikke satt meg ordentlig inn i avanserte innstillinger på kameraet og har heller ikke lært meg Photoshop/Lightroom enda, men jeg håper å få lagt av mer tid til å lære meg sånt i sommer. Akkurat nå redigerer jeg med VSCO og Photoshop Fix appen på iPaden min.

Hvor finner du mest inspirasjon?

På Instagram er jeg veldig glad i å følge hashtags, eller brukere som @elsaswholesomelife, @dametravelerfoodie og @wearetravelgirls. Når jeg ser bilder på instagram av vakre steder eller mat/kaféer klarer jeg ikke slå fra meg ønsket av å ta de bildene selv.

Jeg kan sitte på Pinterest i timevis og lage tavler med inspirasjon til destinasjoner jeg vil besøke. Der finner jeg uendelig av reise- og matguider. Jeg bruker også mye GoogleMaps; hver gang jeg kommer over en kafé eller en strand jeg vil se lagrer jeg det i kartet så jeg har alt samlet på ett sted.

Hva er 3 ting du alltid må ha med deg på reise?

En psykologisk thriller, kameraet mitt og mobilen. (hvorfor jeg trenger mobilen: spotify, gps, valutakalkulator.)

Video: 6 smarte reisetips. 

Hva er dine beste pakketips?

Det beste tipset mitt er å få plass til alt i én koffert. Jeg reiser ofte mellom byer på tur, så det å ha minst mulig å drasse på gjør det mye lettere. I tillegg er jeg utrolig distré så jeg prøver å ha så lite som mulig å holde styr på.

Jeg tar alltid med meg en tripod - da slipper du å tenke på at andre må ta bilder av deg. I tillegg blir bildene mye bedre når kameraet står stille om du tar bilder av solned/oppgang, vann i bevegelse eller bilder i dårlig lys for eksempel.

Ellers må jeg si at jeg sliter med å pakke lett, og ender som regel med å måtte sitte på kofferten for å lukke den. Derfor prøver jeg alltid å reise med så lite håndbagasje som mulig - da har du hvertfall alltid mulighet til noe shopping!

Les også: 10 problemer jenter har når de skal pakke feriekofferten. 

think i found my new happy place 🥥

A post shared by sunniva kamp 🌺 travel, foodie (@sunnivakamp) on

FØLG @STYLISTANO PÅ FACEBOOK OG INSTAGRAM!

Seneste

NYHETSBREV

Mer spennende innhold