Sunn grilling
© Eirín Kristiansen

Slik griller du sunt – og supergodt

Vær kreativ – nesten alt kan puttes på grillen!

2. mai 2018 av Eirín Kristiansen

.. Så fort været tillater det elsker jeg å fyre i gang grillen! I fjor sommer grillet jeg (eller, vi) omtrent hver eneste middag. Ja, selv når det var overskyet! Enkelt og greit fordi smakene kommer så mye bedre frem, og i tillegg er det en helt egen kos over det. Her kommer et lite tips til hvordan man kan grille sunt, men likevel utrolig godt i hverdagen. Til og med desserten lages på grillen! Den ser kanskje litt ‘funky’ ut, men tro meg – den er faktisk latterlig god.

Les også: Slik lager du supergod peanøttis 

Hovedrett

Jeg synes grillet laks er utrolig godt, men da må marinaden være alfa og omega. Jeg marinerer laksen i litt olivenolje, sitronsaft, hvitløksfedd, finhakket chili, salt og sitronpepper i ca. 20 minutter. I mellomtiden lager jeg en frisk mango og avokadosalat! Denne består av rødløk, finhakket chili, koriander, mango og avokado. Jeg er også veldig glad i potet til laks. Disse smaker ekstra godt med litt olivenolje og chiliflakes på toppen! Maiskolber er også et must.

Les også: Prøv en sunn og god acai bowl. 

Sunn grilling
© Eirín Kristiansen
Sunn grilling
© Eirín Kristiansen

Dessert

.. Dette er uten tvil min favorittdessert på grillen! Snitt bananer på langs, og legg oppi sjokoladebiter! Den sukkerfrie sjokoladen fra Rema1000 synes jeg er syykt god, spesielt smeltet. Rull bananen i sølvfolie, og legg den på grillen noen minutter til sjokoladen har smeltet. Nytes varm, og spises med skje! For litt friskt på siden, er grillet ananas utrolig godt og saftig. Som sagt, banandesserten ser kanskje litt spesiell ut – men gi den en sjanse. Du vil bli overrasket!

Sunn grilling
© Eirín Kristiansen

Følg @stylistano på Facebook og Instagram!

NYHETSBREV